Σήμερα γυρίζει η κλεψύδρα για τις εκλογές και ο Αλέξης Τσίπρας μπαίνει στον προεκλογικό αγώνα με διπλή στρατηγική: Την καλλιέργεια φόβου και το μοίρασμα υποσχέσεων. Μέτρα για τη μεσαία τάξη, πρόγραμμα προσλήψεων-μαμούθ και πολλά “θα” είναι τα πυροτεχνήματα που θα χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός προκειμένου να αποφύγει τη συντριβή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει “κλειδώσει” η απόφαση για ανακοίνωση προγράμματος για 500.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη τετραετία, νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και μέτρα για τη μεσαία τάξη. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για κίνητρα προς τις επιχειρήσεις ώστε να προσλαμβάνουν νέους και εργαζόμενες γυναίκες, και  θα σχετίζονται με ελαφρύνσεις στη φορολογία και τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Στις δημόσιες τοποθετήσεις του ο Αλέξης Τσίπρας θα  επιμείνει στη στρατηγική του φόβου και της κινδυνολογίας, συνεχίζοντας ακόμα και το αφήγημα περί ακραίων κύκλων των Βρυξελλών που θέλουν να επαναφέρουν τα Μνημόνια και τη λιτότητα στην ελληνική οικονομία, όταν πριν από τις ευρωεκλογές το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι οι Βρυξέλλες θέλουν Τσίπρα στο τιμόνι της χώρας.

Το πρόσφατο μπαράζ τροπολογιών, αρκετές από τις οποίες χαρακτηρίστηκαν ως «φωτογραφικές», την τελευταία ουσιαστικά μέρα λειτουργίας της Βουλής, οι διορισμοί και τα «βολέματα» στο «παρά ένα» της κυβερνητικής θητείας έκαναν ιδιαίτερα βαρύ το κλίμα στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου.

Οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν για το «γκελ» που θα κάνει όλη αυτή η εικόνα των ρουσφετιών της τελευταίας στιγμής στο ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ και για έναν πρόσθετο λόγο. Ακριβώς γιατί παραπέμπει στην εικόνα ενός συστήματος που γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να κερδίσει τις εκλογές και προσπαθεί την τελευταία στιγμή να βολέψει «ημετέρους». Στο κλίμα αυτό, υπάρχουν κόντρες και διαφωνίες και μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών που επιθυμούν να βρίσκονται στη Βουλή την επόμενη μέρα της κάλπης. Κι εκεί τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ένας στους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί “εκτός” μετά τις 7 Ιουλίου.

Facebook Comments