Σε νέα ιστορικά χαμηλά τα ελληνικά ομόλογα μετά την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών

MarketNews

Σε νέα ιστορικά χαμηλά τα ελληνικά ομόλογα μετά την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχωρεί σήμερα το κόστος δανεισμού στη χώρα, μετά την ανακοίνωση για πρόωρες εκλογές.

Η ελληνική αγορά επηρεάζεται βεβαίως και από το διεθνές περιβάλλον, αλλά κινείται και στους δικούς της προεκλογικούς ρυθμούς. Η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας έγινε δεκτή με έκδηλο ενθουσιασμό από το χρηματιστήριο Αθηνών χθες, όπου Γενικός Δείκτης και τζίρος απογειώθηκαν. Σήμερα η ανάκαμψη των ελληνικών μετοχών συνεχίζεται με πιο ήπιους ρυθμούς, με τον Γ.Δ. να ενισχύεται περίπου 0,35% στις 12:25 ώρα Ελλάδος, ενώ τη σκυτάλη της κούρσας παίρνουν τα ομόλογα.

Η απόδοση του δεκαετούς υποχωρεί στο 2,8% μειωμένη κατά τρεις μονάδες βάσης ή 0,88% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Αξίζει να θυμίσουμε ότι η απόδοση του ελληνικού ομολόγου αναφοράς έχει συρρικνωθεί κατά περίπου 70 μονάδες βάσης μόνο τον τελευταίο μήνα, ενώ είναι μειωμένη κατά 170 μονάδες βάσης σε σχέση με τον Ιούνιο του 2018. Οι πολιτικές εξελίξεις έχουν δώσει δυναμική ώθηση στις τιμές των ελληνικών τίτλων οδηγώντας σε ολοένα και χαμηλότερα επίπεδα το επιτόκιό τους.