Μετά από 2,5 ώρες ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε δηλώσεις και προανήγγειλε κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εάν επιβεβαιωθούν γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ ενώ τόνισε ότι όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο να γνωρίζει πως θα έχει κυρώσεις.

Μάλιστα προσέθεσε χαρακτηριστικά ότι “συνδιαμορφώνουμε με την Κύπρο τις επόμενες κινήσεις μας”.

«Όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι – και πρέπει να το γνωρίζουν και πρέπει και να το αισθάνονται – απόλυτα ασφαλείς. Η τουρκική προκλητικότητα και παραβίαση του διεθνούς δικαίου από μέρους της Τουρκίας δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος, αλλά αδυναμίας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή και έχει καταφέρει να διαμορφώσει συμμαχίες και ερείσματα στο διεθνές πλαίσιο, τόσο ισχυρά, όσο ποτέ άλλοτε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επικοινωνία Τσίπρα-Αναστασιάδη με την ολοκλήρωση του ΚΥΣΕΑ για την τουρκική προκλητικότητα

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα, προκειμένου να συντονιστούν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Νωρίτερα

Μετά τις 17:30 ξεκίνησε η έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) στο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας είχε διαψεύσει την έκτακτη μετακίνηση στρατευμάτων σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και υπογράμμισε ότι όποιες μετακινήσεις πραγματοποιήθηκαν με την άσκηση «Καταιγίς 2019» που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Αναμένεται να αξιολογηθούν στο σημερινό ΚΥΣΕΑ οι πληροφορίες σχετικά με την Τουρκία που έχει ξεκινήσει γεώτρηση με τον «Πορθητή» στην κυπριακή ΑΟΖ, στα δυτικά του νησιού.

Facebook Comments