Λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας μου θυμίζει τον Αντώνη Σαμαρά στα τέλη του 2014 αλλά με μία μεγάλη και ουσιαστική διαφορά.

Σας φαίνεται περίεργο; Θα σας εξηγήσω και πού μοιάζουν και πού διαφέρουν παρασάγγας σε σχέση ακριβώς με την μοναδική ομοιότητά τους..

Θυμάστε εκείνο το σποτάκι της ΝΔ στην προεκλογική περίοδο των εκλογών τον Ιανουάριο του 2015; Εκείνο που έλεγε ότι αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσουμε να βγούμε από το ευρώ, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο μιας άτακτης χρεοκοπίας, θα επιβληθούν capital controls, θα κλείσουν οι τράπεζες και θα στηνόμαστε στην ουρά για να βγάλουμε από τα ΑΤΜ συγκεκριμένο ποσό; Δηλαδή τι μας έλεγε; Ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει η ίδια η καταστροφή…

Περίπου το ίδιο λέει τώρα ο Πρωθυπουργός και όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΝΔ. Παρομοιάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη με οδοστρωτήρα που θα έρθει και θα ισοπεδώσει τις ζωές των ανθρώπων. Ειδικά για τα εργασιακά, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσιάζεται από την Κουμουνδούρου και το Μέγαρο Μαξίμου σαν να είναι ο μπαμπούλας, ο ανάλγητος εκείνος πολιτικός που χωρίς ίχνος ευαισθησίας θα μετατρέψει την καθημερινότητά μας σε κόλαση. Θα είναι εκείνος, λένε, που θα φέρει εργασιακό μεσαίωνα…

Το 2015 οι πολίτες δεν μάσησαν. Είχαν αποφασίσει να καταψηφίσουν την κυβέρνηση Σαμαρά και ψήφισαν εύκολα ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, αλλά το έκαναν.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι το ίδιο θα πράξουν και τώρα. Δεν θα μασήσουν αγαπητοί μου. Θα καταψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με περισσότερο εκκωφαντικό τρόπο σε σχέση με αυτό που συνέβη στις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου, γιατί πολύ απλά έχουν αποφασίσει να γυρίσουν σελίδα. Θέλουν πολιτική αλλαγή και δεν τρώνε κουτόχορτο ότι θα έρθει ο …διαολεμένος Μητσοτάκης. Όλα δείχνουν ότι στην πλειοψηφία τους θα ψηφίσουν ξανά ΝΔ και μάλιστα αρκετοί με θετικές προσδοκίες ότι μετά την 7η Ιουλίου θα ξημερώσει μια διαφορετική και καλύτερη ημέρα για τη χώρα και τους πολίτες.

Τσίπρας και Σαμαράς λοιπόν σε αυτό μοιάζουν αλλά, όπως προείπα, υπάρχει ως προς αυτό μια τεράστια διαφορά.

Το σποτάκι του Αντώνη Σαμαρά βγήκε πέρα για πέρα αληθινό. Τον κατηγορούσαν πριν τις εκλογές του 2015 ότι σπέρνει το φόβο στον κόσμο αλλά δεν ήταν καθόλου έτσι. Όλα όσα είχε εκείνο το διαφημιστικό βίντεο της ΝΔ, τα είδαμε μόλις λίγους μήνες μετά να γίνονται πραγματικότητα. Το καλοκαίρι του 2015 η χώρα έφτασε μια τρίχα από την άτακτη χρεοκοπία και την έξοδο από την ευρωζώνη, οι τράπεζες έκλεισαν, capital controls επιβλήθηκαν και οι Έλληνες σχημάτιζαν ουρές στα ΑΤΜ για να βγάλουν 60 ευρώ την ημέρα..

Ο πρώην πρωθυπουργός έπεσε μέσα 100%.

Αντίθετα ο Αλέξης Τσίπρας θα δείτε ότι θα πέσει 100% έξω.

Γιατι πχ μόνο όσοι φορούν κομματικές παρωπίδες του ΣΥΡΙΖΑ ή έχουν κάποιο προσωπικό συμφέρον από την παραμονή του στην εξουσία, πιστεύουν αυτές τις μπούρδες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε δήθεν περί 7ημερης εργασίας ή ότι θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο όταν κάτι τέτοιοι έχει κατηγορηματικά και επανειλημμένα αποκλειστεί από τον πρόεδρο της ΝΔ.

Οι πολλοί έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει. Καταλαβαίνουν γιατί τα λέει αυτά ο κ. Τσίπρας και τι στην πραγματικότητα θα συμβεί αν όντως στις 8 Ιουλίου πρωθυπουργός είναι ο κ. Μητσοτάκης.

Όλοι δε θα κατανοήσουν πλήρως τι ισχύει και τι όχι από όσα λέγονται σήμερα επί των ημερών μιας επόμενης διακυβέρνησης της ΝΔ, όσο κι αν σήμερα αδυνατούν επειδή η αλήθεια δεν τους βολεύει..

Facebook Comments