Η πρώτη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας με την υπουργό Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με τη νέα υπουργό Παιδείας, το εξεταστικό σύστημα δεν θα αλλάξει και θα μείνει ως έχει αλλά απλώς θα γίνουν βελτιωτικές κινήσεις σε στρεβλώσεις που πιθανόν να υπάρχουν. Επίσης, θα δοθεί παράταση στην υποβολή των Μηχανογραφικών και δεν θα ιδρυθεί η 4η Νομική στην Πάτρα.

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. «Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του σχεδίου μας, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχουμε θέσει ως πρωθυπουργικό γραφείο συγκεκριμένους στόχους», είπε και εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξή του στους εκπαιδευτικούς.

Η κ Κεραμέως είπε:

  • Δίνεται παράταση στην υποβολή μηχανογραφικών ώστε να δούμε αν έχουν αδυναμίες τα νέα τμήματα. Θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι», είπε η κ. Κεραμέως. 
  • Διασφάλιση ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου χωρίς ελείψεις σε δυναμικό και βιβλία.
  • Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η ανάκληση της απόφασης για την ίδρυση της 4ης Νομικής στην Πάτρα- «Η χώρα μας έχει χιλιάδες άνεργους δικηγόρους, δεν χρειάζεται 4η Νομική», είπε χαρακτηριστικά. 
  • Κανονικά θα προχωρήσουν οι 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή. 
  • Δεν  αλλάζει το σύστημα των Πανελληνίων για τα παιδιά που εισάγονται φέτος, δεν θα αιφνιδιαστεί κανένας μαθητής αλλά θα υπάρξει εξορθολογισμός στην ύλη.
  • Το θέμα κατάργησης του ασύλου που συζητήθηκε περιλαμβάνεται στο πρώτο ν/σ.

Facebook Comments