Το αίτημα της ταχύτερης αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ θα θέσει στο Eurogroup ο Χρ. Σταϊκούρας

2 λεπτά ανάγνωση
11 Σεπτεμβρίου 2019

Το θέμα της ταχύτερης αποπληρωμής του ακριβότερου τμήματος του δανείου του ΔΝΤ, θα θέσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο Eurogroup που θα συνεδριάσει την Παρασκευή στο Ελσίνκι, ενημερώνοντας σχετικά τους ομολόγους του στην ευρωζώνη, όπως αποφασίστηκε στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) υπό τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, θα αποσταλούν επιστολές- αιτήματα προς τον ESM και τον EFSF, ενώ η όλη διαδικασία (που στο τέλος θα λάβει την έγκριση του Eurogroup) θα διαρκέσει περίπου 2 μήνες.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, θα ζητηθεί η επαναγορά δανείου ύψους 2,9 δισ. ευρώ (με επιτόκιο 5,13%), προκειμένου το μεσοσταθμικό επιτόκιο προς το Ταμείο να μειωθεί κάτω από το 3%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ: Παράδειγμα για άλλες χώρες η μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης στην Ελλάδα

Έκθεση του ΔΝΤ αναγνωρίζει τη μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης ως βασικό παράγοντα
Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού

Forza Grecia! Χρονιά-ορόσημο για το ελληνικό χρέος το 2026

Χρονιά ορόσημο για το ελληνικό χρέος θα αποτελέσει το 2026 καθώς η