Κλείνει σε λίγη ώρα το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του 5ετούς ομολόγου των ΕΛΠΕ λήξης 4 Οκτωβρίου του 2024, με την ζήτηση να είναι ήδη ισχυρή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσφορές των επενδυτών φτάνουν το 1,2 δισ. ευρώ, με τον Όμιλο να αυξάνει τον στόχο άντλησης από τα 400 εκατ. ευρώ στα 500 εκατ. ευρώ. Όπως είχε αναφέρει το Capital.gr, ήταν πιθανό να αντληθεί υψηλότερο ποσό από το αρχικό, έως τα 500 εκατ. ευρώ, ανάλογα με τη ζήτηση.

Το επιτόκιο έχει υποχωρήσει στο 2,25% σε σχέση με το αρχικό το οποίο είχε τοποθετεί στο 2,5% και είναι ανάλογο των εκτιμήσεων των αναλυτών για τελικό επιτόκιο στην περιοχή του 2,3%. Ωστόσο δεν είχαν αποκλείσει ένα επιτόκιο ακόμα και στο 2% καθώς υπάρχουν ενδείξεις από το roadshow των προηγούμενων ημερών, ότι υπάρχει υψηλή ζήτηση από ξένους θεσμικούς.

Νωρίτερα:

Άνοιξε κοντά στις 10:30 ώρα Ελλάδος το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του 5ετούς ομολόγου των ΕΛΠΕ λήξης 4 Οκτωβρίου του 2024, με στόχο την άντληση 400 εκατ. ευρώ, το οποίο πολύ πιθανώς να κλείσει σήμερα το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται τελικά να αντληθεί υψηλότερο ποσό, έως τα 500 εκατ. ευρώ, ανάλογα με τη ζήτηση.

Το αρχικό επιτόκιο τοποθετήθηκε στο 2,5% ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών το τελικό επιτόκιο αναμένεται να διαμορφωθεί στην περιοχή του 2,3%, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλεισθεί ακόμα και το 2% καθώς υπάρχουν ενδείξεις από το roadshow των προηγούμενων ημερών, ότι υπάρχει υψηλή ζήτηση από ξένους θεσμικούς.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments