Ο «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» προχωρά με γοργούς ρυθμούς προς τον μετασχηματισμό και την διεύρυνση, κάτι που ξεκίνησε από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με την επικύρωση από την Κ.Ε. της πολιτικής διακήρυξης – κάλεσμα και την ανάγνωση της από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα στο φεστιβάλ Σπόύτνικ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η νέα διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναφορές στο ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για την «δημοκρατική έκρηξη του ‘81» εννοώντας σαφώς την θριαμβευτική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1981, ενώ την ίδια στιγμή χρησιμοποιεί συνθήματα πασοκικής απόχρωσης όπως «Εθνική Ανεξαρτησία και Κοινωνική Απελευθέρωση».

Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, περνά και μέσα από την αναδιοργάνωση του κόμματος και την εγγραφή νέων μελών.

Έτσι λοιπόν, από την Πάτρα και την Κρήτη, τα πρώην κάστρα του ΠΑΣΟΚ που έχει καταλάβει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινά τις περιοδείες του με στόχο την εγγραφή νέων μελών και τον μετασχηματισμό του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επιστροφή του από τα Σκόπια.

Υπολογίζεται ότι μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής νέων για την οποία είναι υπεύθυνος ο Αλέξης Χαρίτσης.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως ξεκινά και η εκστρατεία στο διαδίκτυο με την καμπάνια να έχει βασικό τίτλο “πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου”

Facebook Comments