Δ. Παπαγγελόπουλος: Πολιτική δίωξη εις βάρος μου - Κόλαφος κατά Σαμαρά, Ράικου, Αγγελή

Σταματάκου Σταματίνα

Δ. Παπαγγελόπουλος: Πολιτική δίωξη εις βάρος μου - Κόλαφος κατά Σαμαρά, Ράικου, Αγγελή, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε μία Βουλή που κατάμεστη δεν ήταν αλλά ήταν με άδεια υπουργικά έδρανα, ο κατηγορούμενος για σκευωρία στην υπόθεση Novartis και πρώην αναπληρωτής Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, επεσήμανε ότι «είναι αδιανόητο, οι προδότες της παράταξης της ΝΔ να εκβιάζουν με νέα προδοσία ώστε να εκδικηθούν τον Τσίπρα και εμένα» ενώ ζήτησε μάλιστα να τον στείλουν σε στρατοδικείο, όχι απλώς σε ειδικό δικαστήριο.

«Εγώ που βομβαρδίζομαι από ψευδείς συκοφαντίες, δεν έχω απαντήσει δημόσια, αλλά σήμερα θα αποδείξω ποιοι είναι οι σκευωροί και ποιοι οι συκοφάντες. (…) Είμαι στεναχωρημένος γιατί χωρίς κανένας λόγο και αιτία, δέχομαι μια επικοινωνιακή και βάρβαρη επίθεση. Ένα σχέδιο που εκτελείται σε βάρος μου. (…) Είναι αδιανόητο, οι προδότες της παράταξης της ΝΔ να εκβιάζουν με νέα προδοσία ώστε να εκδικηθούν τον Τσίπρα και εμένα. Νιώθω όμως χαρά, γιατί μπορώ να αντιπαραθέσω την αλήθεια στα ψέματα», είπε εκκινώντας την ομιλία του από βήματος Βουλής. Δήλωσε, επίσης, ότι σήμερα θα μετατρέψει τους κατήγορους σε κατηγορούμενους.

Ειδική μνεία έκανε και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα οποία κατηγόρησε ότι αποπειρώνται να τον σπιλώσουν με μερίδα του Τύπου να προσπαθεί να εισβάλει στην προσωπική του ζωή. Συνεχίζοντας

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε προσπάθεια σπίλωσής του από μερίδα των ΜΜΕ, καθώς επίσης και απόπειρα εισβολής δημοσιογράφων στην προσωπική του ζωή. Συνέχισε κατηγορώντας τους αντιπάλους του ότι δεν έδειξαν «κανέναν σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας» και σημειώνοντας ότι θα καταθέσει όλα τα στοιχεία στην προανακριτική επιτροπή και στον Άρειο Πάγο. «Εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα πλέον. Είμαι συνταξιούχος, δεν έχω πολιτικές βλέψεις. (…) Αν ήμουν σκευωρός, δεν θα είχα φροντίσει να διασφαλίσω κάποιου είδους ασυλία; Δεν θα είχα βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής;», προσέθεσε.

«Κανένας από όσους κατέθεσαν δεν αναφέρουν το οτιδήποτε για ηθική αυτουργία μου. Δεν έχετε διαβάσει την δικογραφία. Ή την έχετε διαβάσει και θέλετε απλά να με τελειώσετε. Ο κ. Στουρνάρας, είπε πως δεν γνωρίζει εάν παρενέβη κάποιος στους εισαγγελείς, αλλά το λογικό συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι υπάρχει κατάχρηση εξουσίας», υπογράμμισε.

Εξαιρετικά επιθετικός και αποκαλυπτικός ήταν για την Ελένη Ράικου και τη σχέση που είχαν. Τόνισε την φιλική σχέση που είχε με την κ. Ράικου, ότι ήταν σε διπλανά γραφεία ως εισαγγελείς αλλά ότι ερχόταν ακόμη και στο γραφείο του με γλυκά και φαγώσιμα καθώς γνώριζε τη... λαιμαργία του ενώ του είχε κάνει ακόμη και δώρα. «Δεν ευσταθούν οι καταγγελίες της ότι την πίεσα τηλεφωνικά να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή. Και οι φιλικές μας σχέσεις συνεχίστηκαν και μετά την παραίτησή της. Και μου ζήτησε μάλιστα να τη βοηθήσω για πειθαρχικά που αντιμετώπιζε. Παραμονές της παραίτησή της με επισκέφτηκε στο γραφείο και μου ζήτησε να τη βοηθήσω ώστε να ανανεωθεί η θητεία της στην εισαγγελία διαφθοράς, χάρη στην καλή συνεργασία που είχαμε. Της είπα ότι είναι πολύ δύσκολο, αλλά τότε μου είπε πως εάν δεν ανανεωθεί η θητεία της, τότε θα παραιτηθεί για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στα παιδιά της. Η ίδια η κ. Ράικου μου είχε ζητήσει να τη φέρω σε επαφή με τον κ. Σαμαρά και την έφερα», συμπλήρωσε.

Για την απόφασή της καταθέσει στον Άρειο Πάγο και να επιστρέψει άμεσα για συμπληρωματική κατάθεση ήταν κόλαφος και δήλωσε: «Η διαδικασία σε βάρος μου είναι πολιτική δίωξη. Όχι μόνο σε βάρος μου, αλλά και κατά του κ. Τσίπρα. Αλλά δεν μπορείτε να τα βάλετε με τον κ. Τσίπρα (...) Τέτοιο κατηγορητήριο δεν συντάσσεται ποτέ. Ούτε από τον πιο άσχετο πάρεδρο που έχει διοριστεί. Ζητώ από σήμερα, να έρθουν στην επιτροπή που θα συσταθεί, όλες οι σχετικές δικογραφίες – Novartis, καταγγελίες Τουλουπάκη κατά Αγγελή κλπ. Γιατί οι καταγγελίες κατά του κ. Αγγελή διερευνώνται από την εισαγγελία πρωτοδικών; Είναι συνηθισμένο να διερευνεί ο υφιστάμενος, τον προϊστάμενό του;».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος υπογράμμισε ότι στην πρώτη της κατάθεση δεν αναφέρθηκε στο «Ρασπούτιν».«Εμπλοκή πολιτικού προσώπου υπήρξε πολλούς μήνες μετά από το χρόνο που κατήγγειλε η κ. Ράικου. Μα για ποια πολιτικά πρόσωπα μίλαγε τότε; Η κ. Ράικου τοποθετήθηκε πρώτη φορά εισαγγελέας διαφθοράς το 2013 και μετά το 2015. Και η επιλογή της έγινε και τις δύο φορές με οριακή πλειοψηφία, με ψήφους 6-5. (…) Φτάνουμε στο σήμερα. Η κ. Ράικου παραιτήθηκε λίγο πριν λήξει η θητεία της με επιστολή στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Στην επιστολή της δεν ανέφερε τίποτα για Ρασπούτιν. Μόνο για ένα μεγάλο σκάνδαλο, με μαύρο πολιτικό χρήμα. Και μετά από καιρό, η κ. Ράικου ανακάλυψε στη φαντασία της τον Ρασπούτιν. Είναι χαρακτηριστικό, ότι 1,5 χρόνο μετά δεν αναφέρθηκε στον Ρασπούτιν, αλλά έβαλε κύκλους της να μιλήσουν γι αυτό. Γιατί δεν πήγε η ίδια στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να τα καταγγείλει», δήλωσε χαρακτηριστικά για την κ. Ράικου.

«Διάβασα στον Τύπο, λίγες ημέρες μετά τη διπλή κατάθεση της κ. Ράικου, ότι έσπευσε εφημερίδα να υπερασπιστεί την πρώην εισαγγελέα για τη διπλή της κατάθεση. Και μάλιστα το δημοσίευμα έγραφε ότι ο εισαγγελέας πίεσε την κυρία Ράικου. Κι εγώ ρωτάω: Πώς τα γνωρίζει ο εκδότης; Ο Ρασπούτιν έμεινε στην ιστορία για κάποια φυσικά του προσόντα και για τη θεωρία του ότι το ανεξάντλητο σεξ οδηγεί στην θέωση. Δεν θα μπορούσα λοιπόν ποτέ να είμαι εγώ ο Ρασπούτιν!», είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο πρώην υπουργός αρνούμενος να δεχθεί ότι του αποδίδεται αυτός χαρακτηρισμός.

«Ασυναρτησίες» και «αοριστολογίες» χαρακτήρισε όσα υποστηρίζει ο Ιωάννης Αγγελής ενώ όπως είπε και για την Ελένη Ράικου, και «ο κ. Αγγελής στην αρχή δεν έκανε κανένα σχόλιο για Ρασπούτιν. Στη συνέχεια έκανε υπαινιγμούς και καμία αναφορά στο όνομά μου». «Οι επόπτες πριν από τον Αγγελή και μετά από αυτόν, δεν διαπίστωσε τίποτα σε βάρος της κ. Τουλουπάκη. Ούτε και ο κ. Αγγελής στην αρχή, αλλά στη συνέχεια», συνέχισε. «Ο κ. Αγγελής κατέθεσε πως η κ. Τουλουπάκη δεν εκτελούσε τις εντολές του. Άρα υπέθεσε πως είχε η εισαγγελέας είχε προστάτη. Κάποιοι είχαν κάνει λόγο και για νταβατζή. Πάλι η δημιουργική φαντασία του κ. Αγγελή ανέλαβε δράση. Μήπως όμως η κ. Τουλουπάκη διαφωνούσε με τις οδηγίες του κ. Αγγελή επειδή ήταν αντίθετες με τη δικαστική της συνείδηση και ήταν παράνομες;», διερωτήθηκε..

«Με κουτσομπολιά καφενείου, δεν μπορεί να συνταχθεί κατηγορητήριο. Είναι πολιτική δίωξη! Μήπως να ασκήσουμε δίωξη και κατά της κ. Δημητρίου που δεν έστειλε τη δικογραφία στη Βουλή για εμένα; Αφού είπε στον κ. Αγγελή ότι εγώ είμαι ο Ρασπούτιν; Ο κ. Αγγελής ήταν αυτός που έβαλε στο αρχείο τις μηνύσεις του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου. Και πότε ανέσυρε από το αρχείο τις μηνύσεις ο κ. Αγγελής; Όταν αποκαλύφθηκαν οι τραγικοί χειρισμοί του στο σκάνδαλο. Είναι πολύ χαρακτηριστικές οι κραυγές αγωνίας του ότι δεν θέλει να πάει φυλακή. Πότε το είπε αυτό; Όταν γύρισε από τη Βιέννη μετά τη συζήτηση με τους Αμερικανούς», σημείωσε.

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε κατά του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Απείλησε μάλιστα ότι δεν θα αναφερθεί στις συζητήσεις και τις συναντήσεις που είχε με τον κ. Σαμαρά αφότου επέστρεψε στη ΝΔ, αλλά και μετά, όταν εγώ έγινε υπουργός. Αν χρειαστεί όμως, λίγο πριν το εκτελεστικό απόσπασμα, θα αναφερθώ σε όλα αυτά».

Για τη μύνηση που του έχει κάνει ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: «Σήμερα, θα αναφερθώ μόνο στις μηνύσεις που υποβάλει ο κ. Σαμαράς όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ο κ. Σαμαράς δεν μήνυσε τον κ. Τσίπρα και εμένα. Στο παρελθόν έχει μηνύσει τον Κων. Μητσοτάκη. (…) Είχε μηνύσει τον κ. Μαγγίνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σαμαράς καταφεύγει σε μηνύσεις και μιλά για πλεκτάνη και σκευωρία. Δεν αποκλείεται να μηνύσει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εάν δεν γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γιατί την κυβέρνηση δεν μπορεί να τη ρίξει. Συνεχίστε τη διαδικασία σε βάρος μου μέχρι τέλους. Εδώ και πολλούς μήνες έχουν γράψει τερατώδη πράγματα σε βάρος μου. (…) Επιχειρούν με πιέσεις, απειλές εκβιασμούς να στρατολογήσουν ψευδομάρτυρες για να καταθέσουν σε βάρος μου. Τα περιμένω όλα από αυτούς. Και έχω προετοιμαστεί κατάλληλα. Και τα ερωτήματα που θα τεθούν αμείλικτα, και οι αποκαλύψεις συγκλονιστικές για όσους συμμετάσχουν στη νέα σκευωρία σε βάρος μου!»

Σημειωτέον ότι μετά το πέρας της ομιλίας του παρεβένη ο κ. Βελόπουλος κατηγορώντας τη ΝΔ ότι ταυτίζεται με το ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησε με την κοινοβουλευτική του ομάδα.