Ποιοι θα σηκώσουν το βάρος της Προανακριτικής από τη ΝΔ

MarketNews

Ποιοι θα σηκώσουν το βάρος της Προανακριτικής από τη ΝΔ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Τα πρόσωπα που θα σηκώσουν το βάρος της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλου «κλειδώνουν» τα κομματικά επιτελεία, με τις Κ.Ο. να έχουν περιθώριο ως το Σάββατο να υποβάλλουν στη Βουλή τον κατάλογο με τους βουλευτές τους που θα τη στελεχώσουν.

Για τη θέση του προέδρου, ακούγεται έντονα στους διαδρόμους της Βουλής το όνομα του νομικού, πρώην υφυπουργού και βουλευτή Φωκίδας, Γιάννη Μπούγα, ο οποίος έχει επανακάμψει μετά από μακρά κοινοβουλευτική απουσία. 

Ως προς τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την Επιτροπή, είναι σαφές ότι σε αυτά θα περιλαμβάνονται ο γενικός εισηγητής της πλειοψηφίας στη συζήτηση της Τρίτης, Θάνος Πλεύρης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σπήλιος Λιβανός, η Ζωή Ράπτη, ο Γιώργος Κώτσηρας, ο Σταύρος Κελέτσης και ο Βασίλης Υψηλάντης. Σίγουρο θεωρείται ότι θα είναι ο νεοεκλεγείς βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ενώ ακούγονται ακόμα τα ονόματα των Κώστα Καραγκούνη και Δημήτρη Μαρκόπουλου. Γενικά, πάντως, αναζητούνται βουλευτές με νομικό υπόβαθρο ως επί το πλείστον, για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της Επιτροπής.                                              

Σημειώνεται ότι η ΝΔ θα έχει 14 από τα 26 μέλη της Επιτροπής, η οποία αναμένεται να συσταθεί σε σώμα τη Δευτέρα. 

Ο εξ απορρήτων