Ρέγκλινγκ: Πρέπει να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια

MarketNews

Ρέγκλινγκ: Πρέπει να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το μήνυμα πως θα πρέπει μετά και την επίσημη έγκριση του σχεδίου Ηρακλής να επιταχύνουν το βηματισμό τους στην μείωση των κόκκινων δανείων στέλνει ο Κλάους Ρέγκλινγκ και τις καλεί ουσιαστικά να ανοίξουν και πάλι τις στρόφιγγες για να στηρίξουν την πραγματική οικονομία.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου στο Λουξεμβούργο σχετικά με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σχολίασε πως «τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας καθώς το ποσοστό τους είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη».

Όπως είπε παρ όλο που υπάρχει μια μείωση που αποτελεί πρόοδο, το σημείο εκκίνησης ήταν πολύ υψηλό. Ως εκ τούτου, ανέφερε ότι είναι καλό που η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για τη μείωσή τους, ενώ γνωστοποίησε ότι το εν λόγω ζήτημα, μεταξύ άλλων, θα συζητήσει με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα σε συνάντησή τους αργότερα σήμερα στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

«Είναι σημαντικό αυτή η διαδικασία να συνεχιστεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα έτσι ώστε οι ελληνικές τράπεζες να παίξουν και πάλι το ρόλο που παίζουν σε κάθε υγιή οικονομία, παρέχοντας δάνεια», κατέληξε ο Κ. Ρέγκλινγκ.