Τον iΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε από την Πάτρα όπου και ξεκίνησε την περιοδεία του για την εγγραφή νέων μελών στο κόμμα ενόψει του συνεδρίου του κόμματος του ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρόκειται για την νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής μελών που εκτός απροόπτου θα λειτουργεί σύντομα και την ευθύνη της έχει ο εκπρόσωπος του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης, με αρκετούς νέους του κόμματος ννεα μεληα δουλεύουν για αυτήν.

Στόχος είναι να διευκολυνθεί η διαδικασία εγγραφής μελών καθώς ο καθένας θα μπορεί εύκολα και γρήγορα να γραφτεί από το σπίτι του, ενώ παράλληλα θα γλιτώνει και από το άτυπο «face control» των παραδοσιακών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, με τα παλαιάς κοπής μέλη που βλέπουν με ιδιαίτερο σκεπτικισμό τα νέα μέλη που δεν έχουν στην πλειοψηφία τους αμιγώς αριστερή ταυτότητα και βλέπουν θετικά τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που οι «παλιοί» του κόμματος δεν επιθυμούν.

Με ένα σμπάρο, δύο τριγόνια θα μπορούσε να πει κανείς… Και περισσότερα μέλη και μακριά από το σκληρό φιλτράρισμα των παραδοσιακών αριστερών του κόμματος που απαρτίζουν τις τοπικές οργανώσεις.

Είναι ακριβώς έτσι όμως; Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους να φτάσει τα 180.000 μέλη, με τα δεδομένα που υπήρχαν πριν τις εκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά βίας έπιανε τον αριθμό των 30.000 μελών, με τα μισά από αυτά να είναι ενεργά.

Μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε κινητοποίηση και γράφτηκαν πολύ γρήγορα 5.000 μέλη.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία από ότι μαθαίνουμε είναι κοντά στο προφίλ του 50αρη με καταβολές από την αριστερά και το ΠΑΣΟΚ.

Με πρόχειρους λοιπόν υπολογισμούς και με διάθεση να φουσκώσουμε τον λογαριασμό ξεχνώντας πόσα μέλη είναι ενεργά μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 35.000, σημαίνει ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα πρέπει να έχουν προστεθεί στις τάξεις του 145.000 μέλη για να πιάσει τον στόχο των 180.000 που αντιστοιχεί με τις οργανωτικές δυνάμεις ενός κόμματος που έπιασε το υψηλό ποσοστό του 31.5% στις εθνικές εκλογές.

Με πρόχειρους πάλι υπολογισμούς για να συμβεί αυτό ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα χρειαστεί τον iΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε αλλά τον iΒασίλη.

Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments