Το βορειοιρλανδικό DUP μπλοκάρει τη συμφωνία για το Brexit

MarketNews

Το βορειοιρλανδικό DUP μπλοκάρει τη συμφωνία για το Brexit, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

To μικρό βορειοϊρλανδικό κόμμα DUP μπλοκάρει τη συμφωνία Τζόνσον-ΕΕ όπως είναι στην παρούσα φάση. Αυτό αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. 

Στη ανακοίνωση της Αρλιν Φόστερ και του Νάιτζελ Ντοντς αναφέρεται ότι όπως έχει η κατάσταση δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε την πρόταση για τα τελωνεία ενώ είναι ασαφές το θέμα του ΦΠΑ. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την κυβέρνηση με στόχο την επίτευξη μιας λογικής συμφωνίας που θα λειτουργήσει για την βόρεια Ιρλανδία και θα προστατεύσει την οικονομική και συνταγματική ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου. 

 

Brexit talks seem to have foundered - because as I mentioned yesterday - DUP cannot accept VAT proposals for Northern Ireland. No legal text for EU leaders to agree today therefore

Προβολή εικόνας στο Twitter
 
 

Προηγουμένως οι διαπραγματευτές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα όσον αφορά το Brexit με μοναδική εξαίρεση τον ΦΠΑ, ενημέρωσε ο επικεφαλής ευρωπαίος διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ τους πρεσβευτές των κρατών-μελών, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Oι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβασμούς στα ακανθώδη ζητήματα των τελωνειακών ελέγχων, της Βόρειας Ιρλανδίας και της τήρησης των ευρωπαϊκών κανόνων από βρετανικής πλευράς σε πεδία όπως οι κοινωνικές υπηρεσίες και η προστασία του περιβάλλοντος, διευκρίνισε ο Μπαρνιέ, κατά τις ίδιες πηγές.