Πρώτη φορά που αλλάξαμε κυβέρνηση, δεν έχουμε προλάβει να συνηθίζουμε την κανούργια  όμως  επανέρχονται διαρκώς «οι θύμησες» Μαζί τους και η αυτοκριτική. Ήταν να μην αρχίσει  ο Βούτσης με αυτό το   «ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση» κι ακολούθησε ο Τσακαλώτος… Τι μας λένε όμως;

Η άποψη μου είναι τίποτα. Φαίνονται να βρίσκονται σε μια περίεργη κατάσταση, όπως ύστερα  από  μεγάλη σχέση για την οποία  χρειάζεσαι καιρό για να συνέλθεις και όλο ζαλίζεις τους γύρω σου που δεν ενδιαφέρονται για το πρόβλημα σου. «Υπήρξαμε ανώριμοι», δεν λες και σε κάτι τέτοιους σπαραχτικούς χωρισμούς; Τι άλλο να πεις; «Δεν ήταν κατάλληλοι οι χαρακτήρες μας; Δεν αντέχαμε; Δεν έδωσα και ότι καλύτερο; Δεν πίστευα πως θα έρθει το τέλος και δεν ήθελα να το παραδεχτώ;» Η καλύτερη δικαιολογία είναι η ανωριμότητα.

Όσο πιο  πρόσφατη και μεγάλη η θλίψη τόσο πιο παράλογα αναπολείς και ευγνωμονείς… μέχρι και την πεθερά σου.

Σύμφωνα «με πηγές» της Κουμουνδούρου που θέλουν να δίνουν σημασία στις συναντήσεις του Τσίπρα με διεθνείς προσωπικότητες για λόγους διατήρησης  του πρεστίζ,  ο Αλέξης, όχι μόνο συνάντησε αλλά  και ευχαρίστησε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την στήριξη που παρείχε «τότε», εκείνη την γεμάτη αγωνία εποχή και ιδίως για την «αποτροπή των σχεδίων εξόδου από την Ευρωζώνη»- θα μας τρελάνουν;

Δηλαδή τον ευχαρίστησε που απέτρεψε, τα σχέδια της ίδιας του της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Που μπορεί να μην ήθελε ακριβώς «να φύγει» αλλά εκείνες τις δύσκολες ώρες  παράγγελνε χαρτονομίσματα στον Πούτιν -αν ο Ολάντ δεν λέει ψέματα στο βιβλίο του όπως ισχυρίζεται ο Λαφαζάνης.

Από την άλλη, εφόσον σήμερα επιχειρούμε μια  παρομοίωση της πολιτικής με τις ερωτικές  σχέσεις ,η σχέση Πούτιν- ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζει περισσότερο σχέση Ρουβίτσας με τον Ρουβά…

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα ήλπιζε, λόγω υπερβολικού και ανώριμου θαυμασμού, πως μεταξύ τους θα συμβεί “κάτι” αλλά η προσγείωση των κοριτσίστικων προσδοκιών ήταν ιδιαίτερα τραυματική.  

Αφήστε που έτσι κι έκανε το λάθος και τους τύπωνε τις δραχμές, μετά το πρήξιμο δεν θα τελείωνε, θα θέλανε δανεικά,  μεγάλα σοβιετικά  εργοστάσια,  παρέλαση του Κόκκινου Στρατού στο Σύνταγμα και δεν θα ξαναπήγαινε για ψάρεμα ο Βλαντιμίρ.

Διότι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ας το πούμε έξω από τα δόντια όσο παρανοϊκό  κι αν φαίνεται, πίστευαν πως ο Πούτιν, επειδή είναι Ρώσος είναι ΚΑΙ κομουνιστής –μην το ψάχνετε

Μέχρι και ραντεβού υποτίθεται ότι είχε με τον Τσίπρα, για να δώσει το περίφημο μεγάλο δάνειο  που θα μας έσωζε, αλλά ο Πούτιν εκείνες τις ημέρες είχε κάνει μια από τις αξέχαστες  τζούντο-φωτογραφίσεις του και μάλλον δεν ευκαιρούσε- δεν κάνω πλάκα- το ραντεβού δεν έγινε, ούτε η  περίφημη τράπεζα BRICKS φάνηκε να μας λύνει το εθνικό μας πρόβλημα.

Ας επιστρέψω όμως στην τελευταία συγκινητική συνάντηση Τσίπρα -Γιούνκερ! Τον ευχαρίστησε σε κλίμα φορτισμένο από «τις θύμησες»  που λέτε ο Αλέξης, που δεν τον άφησε «τότε», να είναι απερίσκεπτος.

Αυτό θα πει πολιτική ωριμότητα! Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με την σειρά του ευχαρίστησε κι εκείνος  για την εποικοδομητική συνεργασία τους και το θετικό έργο της κυβέρνησής ΣΥΡΙΖΑ  κι έπειτα, ειδικά αν η ώρα ήταν προχωρημένη, δηλαδή μετά  τις 10.20 το πρωϊ, η συνάντηση έληξε χωρίς πολλά -πολλά  καθώς ο  Ζαν Κλοντ θα ήθελε, όπως συνηθίζει,να αποσυρθεί για να δοκιμάσει τα κονιάκ του.

Έτσι είναι όμως ο άχαρος κόσμος της πολιτικής που ουδεμία σχέση έχει με τον κόσμο της τέχνης και βεβαίως με τον Τσακνή που καλλιτέχνης είναι και ουδεμία σχέση είχε με το management και το ομολογεί κι αυτός τώρα (!) ενώ υπήρξε πρόεδρος της ΕΡΤ για 2,5 χρόνια, από τον Μάιο του 2015. «Πίστευα, είχα την αυταπάτη ότι θα μπορούσα να προσθέσω τη δική μου πινελιά, τουλάχιστον στον τομέα του πολιτισμού. Δεν τα κατάφερα. Έγινα πιο σοφός όμως, βλέποντας, μαθαίνοντας, γνωρίζοντας κάποιους ιδιαίτερους ανθρώπους, αλλά δεν τα κατάφερα, είναι απλό. Δεν θα ξαναέμπλεκα όχι», εξήγησε κι αυτός σαν να μιλούσε για σχέση που έληξε. Και επειδή είναι  και  αριστερός έβαλε και λίγο αριστερά στην αυτοκριτική του: «Η αντίληψη που υπάρχει στους κρατούντες για την ΕΡΤ, είναι ότι πρόκειται για δικό τους μαγαζί!» δήλωσε, χωρίς να διευκρινίσει ποιοι είναι «οι κρατούντες», αλλά για να υπονοήσει πως μάλλον τους αντιστάθηκε και πως ο αγώνας συνεχίζεται, εκτός  αν εννοούσε τους διαφημιστές που δεν έβαζαν διαφήμιση στην ΕΡΤ γιατί δεν την έβλεπε κανείς. Ποιος ξέρει ; Τους καλλιτέχνες άλλωστε  μόνο οι καλλιτέχνες τους καταλαβαίνουν…

Μεγάλη εξομολόγηση για τα περασμένα  έκανε και ο Γιώργος Γερολυμάτος  για το γενικότερο πρόβλημα που υπάρχει στους νέους του συναδέλφους και θα ήθελα να σας  παραθέσω απόσπασμα από τις δικιές του «θύμησες» καθώς  αποτελούν  επιτομή μιας διαδεδομένης νοοτροπίας που μας βούλιαξε. «Οι νεότεροι», είπε, «δεν νομίζω ότι μπορούν σήμερα να κερδίσουν τόσο πολλά χρήματα, διότι εμείς την εποχή εκείνη είχαμε μεγαλύτερη ελευθερία με το φορολογικό θέμα, ήταν πιο άνετα τα πράγματα. Φτάσαμε στο σημείο που πρέπει να δηλώνονται τα πάντα. Έχει δυσκολέψει το καθαρό κέρδος των καλλιτεχνών. Δεν γίνεται να τραγουδάς κάπου χωρίς να δηλώνεις κάποια πράγματα» και αυτά καλό θα ήταν να τα βλέπετε εσείς αγαπημένοι μου αναγνώστες,  ειδικά αν είστε τίποτα μισθωτοί και δεν είχατε ποτέ την φορολογική ελευθερία του Γερολυμάτου και τον συναδέλφων του που πλέον δυσκολεύονται με το καθαρό τους κέρδος!

Ευτυχώς όμως εκτός από τις «θύμησες» υπάρχει και το παρόν, που μόνο οι ερωτευμένοι απολαμβάνουν γιατί όταν ερωτεύεσαι εγκαταλείπεις  πλήρως το παρελθόν όπως ο Τζανακόπουλος και η Αχτσιόγλου,  οι δύο πρώην κορυφαίοι υπουργοί  του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον είναι πιτσουνάκια.

Βγήκαν φωτό τους με χρονοκαθυστέρηση από τον  Αύγουστο που ο Δημήτρης Τζανακόπουλος  είχε πάρει την αγαπημένη  για ταξίδι  έκπληξη. Την είχε πάει  στην Κίμωλο, «που  ανεβαίνει τουριστικά τα τελευταία χρόνια». Εκείνη δεν αποκλείεται να περίμενε κάτι διαφορετικό, όλες οι σχέσεις μοιάζουν στην αρχή, περιμένεις να ζήσεις πολύ ρομαντικές στιγμές αλλά πρέπει να είσαι έτοιμη για την πεζότητα που δεν λείπει ούτε από τον συναρπαστικότερο έρωτα .

Θα το έχετε περάσει  κι εσείς. Ένα νέο  ζευγάρι στην παραλία, εκείνη να κάνει σχέδια περιήγησης στο νησί και εκείνος  όλο να θέλει να πάνε  στο δωμάτιο. Είναι γνωστές και οι δικαιολογίες: «Μα είναι βρεμένο το μαγιό μου και πρέπει να αλλάξω», «με τρώνε τα αλάτια πάμε λίγο για ένα ντους», «σαν να έπαθα ηλίαση, μήπως να πάμε στο δωμάτιο να  ξαπλώσουμε το μεσημεράκι;», εκείνη  τίποτα… Με έναν χάρτη στο χέρι θέλει  να δει ντε και καλά, όλες τις παραλίες!

Σύμφωνα με αυτήκοες   μάρτυρες του ειδυλλίου -έτσι γράφουν τουλάχιστον τα sites, «της υποσχέθηκε τα πάντα» σε εκείνη την παραλία της Κιμώλου.

Πέρασαν 2 μήνες, γιατί άντρας είναι, είναι αναβλητικός (τους λες να πετάξουν τα σκουπίδια σήμερα και τα αφήνουν μια εβδομάδα) και την  περασμένη Τετάρτη, όταν η κυβέρνηση κατέθετε στη Βουλή το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, ο Τζανακόπουλος πήγε στο Κολωνάκι και ψώνισε από κεντρικό κοσμηματοπωλείο  δύο κοσμήματα στην αγαπημένη του. Ένα κολιέ  χρυσό κολιέ 14 καρατιών (δηλαδή ψιλοδουλειά) αξίας 219 ευρώ, (το οποίο με την έκπτωση λέει κόστισε τελικά 175 ευρώ, άρα έκανε παζάρια με στυλ διαπραγμάτευσης ΣΥΡΙΖΑ) και  ένα  ζευγάρι σκουλαρίκια αξίας 72 ευρώ (και είναι απορίας άξιο ποιο κεντρικό κοσμηματοπωλείο πουλάει τόσο οικονομικά σετ). Αν κανείς αναλογιστεί πως πρόκειται για καλοπληρωμένο τύπο χωρίς μεγάλες υποχρεώσεις δεν λες πως καταξοδεύτηκε, στον πρώτο καυγά, θα καταλήξει στον σκουπιδοτενεκέ το βαρύτιμο περιδέραιο, όμως ας είμαστε επιεικείς με τους ερωτευμένους- είναι κι αυτοί ανώριμοι!   

Facebook Comments