Η νέα, κορυφαία έκδοση που συνδυάζει εξαιρετικές επιδόσεις και ελκυστικό σχεδιασμό ονομάζεται T-Roc R by Volkswagen. Με κινητήρα 2,0 λίτρων TSI με 300 ίππους και 400 Nm ροπής προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις. Με ισχύ 300 ίππων (221 kW)  το κόμπακτ και δυναμικό T-Roc R επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα. Το κορυφαίο T-Roc φτάνει τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα, χωρίς ηλεκτρονικό περιορισμό αυτής. 

Το εξελιγμένο σύστημα πέδησης, που περιλαμβάνεται και στο πακέτο Υψηλής Απόδοσης (Performance Package) του Volkswagen Golf R, εγγυάται την αποτελεσματική επιβράδυνση. Το στάνταρ Launch Control εξασφαλίζει ότι το T-Roc R θα ξεκινά σαν πύραυλος. Παράλληλα,  για ακόμα πιο απαιτητική οδήγηση, το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESC) μπορεί να απενεργοποιηθεί χειροκίνητα.Το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG των 7 σχέσεων έχει προσαρμοστεί ειδικά στη δυναμική χαρτογράφηση του T-Roc R.
 
Η δοκιμασμένη τετρακίνηση Volkswagen 4MOTION κατανέμει την ισχύ στον εμπρός και τον πίσω άξονα μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και ανάλογα με την ολίσθηση των τροχών. Αυτό εμποδίζει αποτελεσματικά το ενδεχόμενο σπινάρισμα ή μπλοκάρισμα των τροχών με τις μεγάλες ζάντες αλουμινίου, με αποτέλεσμα  την καλύτερη δυνατή πρόσφυση, ακόμα και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπως η βροχή ή το χιόνι, καθώς και σε απαιτητικά εδάφη, όπως το χαλίκι ή το λιθόστρωτο. 

Με εξελιγμένα συστήματα σφαέλιας και άνεσης, πλήρη συνδεσιμότητα και σπορτίβικη εμφάνιση το νέο Volkswagen T-Roc R R θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία στο τέλος του μήνα, όταν θα ανακοινωθεί και η προτεινόμενη τιμή λιανικής.

Facebook Comments