Το 2009, το ΠΑΣΟΚ θριάμβευσε με επαναφορά των Παπανδρέου με 44% και προσδοκίες «Αλλαγής του ‘80», αλλά ως επανάληψη της ιστορίας, ως φάρσα.

Το 2012, μετά από 30 μήνες, η φάρσα του ΔΝΤ το ισοπέδωσε στο 13%.

Ο Σαμαράς έκανε το ίδιο λάθος το 2012-2014, μέχρι και ο λαοφιλής Τσίπρας.

Το ΔΝΤ τους κατάπιε όλους.

Όλα αυτά τα λέω για να θυμήσω πως φέρεται η πολιτική και η ιστορία σε αυτούς που αγνόησαν τον μέσο Έλληνα αστό και αγκάλιασαν το «άσχετο» και γραφειοκρατικό ΔΝΤ και την δειλή και αργή ΕΕ.

Χρειαζόμαστε πολιτικούς με θάρρος, πυγμή και όραμα.

Παρατηρώ μια παγκόσμια αναταραχή των πολιτών σε πολλές χώρες στον κόσμο διάσπαρτα, για ασήμαντη αφορμή και συνήθως αυξήσεων από τα κράτη, η υπερσυγκέντρωση πλούτου στο 1% παγκοσμίως θα γυρίσει μπούμεραγκ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και σε ένα πιο ήπιο κλίμα, παρά ταύτα η ανάπτυξη είναι κολλημένη στο 1 κόμμα κάτι και η οικονομική δραστηριότητα σε αναμονή.

Τα χρέη θερίζουν.

Χωρίς τα επιδόματα και κάποιες ξένες μεμονωμένες επενδύσεις σε ακίνητα, θα ήμασταν τυπικά σε ύφεση, αλλά και η εικόνα της αγοράς δείχνει ύφεση, παρά την ελάχιστη αλλαγή καλής ψυχολογίας και προσδοκιών, είμαστε κολλημένοι για γνωστούς λόγους.

Η ανεπαίσθητη μείωση φόρων δεν αρκεί, το Ελληνικό δεν αρκεί, η αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή με δειλή επανεμφάνιση των τραπεζών δεν αρκεί, ο δανεισμός με χαμηλά επιτόκια δεν αρκεί.

Η επανεμφάνιση του ΔΝΤ τις τελευταίες μέρες με φοβίζει και με απογοητεύει, είναι αυτοί που υποστήριζαν το 2011 ότι θα έχουμε ανάπτυξη 6% από το 2013.

Πολιτικός ηγέτης δεν είμαι, αλλά την αγορά την ξέρω καλά και δεν παρατηρώ θετικές ενδείξεις.

Χρειάζεται περισσότερη τόλμη από την πολιτική ηγεσία και απεξάρτηση από τους ξένους γραφειοκράτες.

Χρειάζεται Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.

Καλή μας δύναμη, δεν έχουμε υπομονή πλέον.

Facebook Comments