Δεν μάσησαν τελικά από τις φωνές του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου οι βουλευτές της πλειοψηφίας και ψήφισαν την εξαίρεση τους από τις εργασίες της προανακριτικής για την Novartis. Αυτό ήταν αναμενόμενο, η πρόταση του ΚΙΝΑΛ για την εξαίρεση των δύο εμπλεκόμενων στην υπόθεση πρώην Υπουργών στηρίχθηκε από την ΝΔ με συνέπεια να τεθούν και επίσημα εκτός.

Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν η αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν αναγνωρίζουν την απόφαση της πλειοψηφίας με τον Παύλο Πολάκη να φωνάζει «δεν αποχωρούμε, ας φέρουν τη φρουρά» και τις φωνές του Γιάννη Ραγκούση που μίλησε «χουντοεπιτροπή», να ακούγονται στους διαδρόμους του κοινοβουλίου.

Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ορίσει αντικαταστάτες προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης όπου έχει προγραμματιστεί η εξέταση του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas.

Το μήνυμα όμως που δόθηκε μέσω των εκπροσώπων του, είναι σαφώς ακραίο, προφανώς επικίνδυνο για την ίδια την δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Όταν η επιτροπή που η βουλή έχει εγκρίνει χαρακτηρίζεται ως «χουντοεπιτροπή» και παράλληλα ο Παύλος Πολάκης κάνει σαφές ότι δεν θα σεβαστεί η αξιωματική αντιπολίτευση τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, κάτι δεν πάει καλά…

Δεν πρόκειται περί αμφισβήτησης των πολιτικών προσώπων που εκπροσωπούν την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ αλλά περί αμφισβήτησης της ετυμηγορίας του ίδιου του λαού, οι εκλογές έγιναν για να αποφασίζει η πλειοψηφία που δημοκρατικά εξέλεξε.

Οι αποφάσεις του κοινοβουλίου δεν γίνονται κατ΄επιλογήν αποδεκτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε μια επικίνδυνη κερκόπορτα, αυτή της αμφισβήτησης του ίδιου του κοινοβουλευτισμού, δίνοντας το μήνυμα ότι δεν αποδέχεται και δεν αναγνωρίζει, απόφαση της πλειοψηφίας.

Παράλληλα επιδεικνύει κενά μνήμης, καθώς όταν είχε ζητηθεί η εξαίρεση Γεωργιάδη και Βορίδη από την επιτροπή για το ΚΕΕΛΠΝΟ η ΝΔ υποχώρησε και τους αντικατέστησε.

Υπάρχει επίσης γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής που δικαιώνει το αίτημα εξαίρεσης των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την σύνθεση της προανακριτικής.

Το έγγραφο είχε συνταχθεί το 2010 με αφορμή αντίστοιχο αίτημα που είχε καταθέσει η ΝΔ προκειμένου να εξαιρεθούν δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τις εργασίες της εξεταστικής που είχε συγκροτηθεί για την διερεύνηση του σκανδάλου της Ι.Μ. Βατοπεδίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε είχε ψηφίσει υπέρ της εξαίρεσης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Είναι σαφές ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρίχνει μπαλωθιές στον αέρα, όπως αρέσει στον Παύλο Πολάκη, δεν μπορεί να τινάξει την προανακριτική στον αέρα αποχωρώντας, διότι έτσι θα αποδείξει ότι αυτό είχε ως στόχο από την αρχή.

Μόνο που αυτή την φορά, οι μπαλωθιές στον αέρα, αμφισβητώντας απόφαση της πλειοψηφίας και χαρακτηρίζοντας ως χουντική επιτροπή της βουλής, εξοστρακίστηκαν πάνω στον ίδιο τον κοινοβουλευτισμό… Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments