Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Γιαννούλης ζήτησε να υπάρξουν προβλέψεις στο νέο Ποινικό Κώδικα για όσους προσβάλουν το θρησκευτικό αίσθημα των Μουσουλμάνων.

Αφορμή υπήρξε πρόσκληση συλλόγου της Βόρειας Ελλάδας, στην οποία καλούν το κόσμο σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά μεταναστών που έχουν μεταφερθεί σε hot spot της περιοχής (Διαβατά) με κατανάλωση χοιρινού και αλκοόλ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο  κείμενο της ανακοίνωσης του  ο συγκεκριμένος σύλλογος αναφέρει:

«Εμείς οι Ενωμένοι Μακεδόνες, σε αντίθεση με τις ΜΚΟ, θα υποστηρίζουμε ΠΑΝΤΟΤΕ τις τοπικές Ελληνικές κοινωνίες που αντιστέκονται!

Απέναντι στον διεθνιστικό και ισλαμικό λαθροεποικισμό της πατρίδας μας και της Ευρώπης απαντάμε με άφθονο χοιρινό κρέας, με άθφονο αλκόολ, με άφθονο τρολάρισμα και αγωνιστική δράση!»

Ο κ. Γιαννούλης δήλωσε ότι «Θέλω να σας ρωτήσω αν λαμβάνονται πρόνοιες για νέου τύπου συμπεριφορές πολιτικές και ποινικές ταυτόχρονα τις οποίες βλέπουμε να παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια μας και τις τελευταίες ώρες. Ξέρω ότι νομικά μπορεί να να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό αλλά δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στην Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πίστης. Ναι κ. Πλεύρη κτηνωδία. Δηλαδή τώρα παίζουμε με τις λέξεις; Κατά τύχη οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ; Πιστεύεται ότι έγινε τυχαία; Ελπίζω οι υπόλοιποι που μας ακούν να κατανοούν ότι δεν έγινε τυχαία»

Με την σειρά του, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Θανάσης Πλεύρης (εκτός μικροφώνου) αντέδρασε λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στο νέο ΠΚ τέτοιες προβλέψεις.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η παρέμβαση του βουλευτή της  ΝΔ κ. Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ο οποίος είπε «Να υπενθυμίσω ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό προϋποθέσεις αλκοόλ. Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τις απόψεις του. Είναι απαράδεκτη η τοποθέτηση σας κ. Γιαννούλη γιατί περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Γιατί να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων; Με ποια λογική;».

 

Facebook Comments