Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών που εξελίχθηκε από νωρίς σήμερα το πρωί σε τρεις εσωτερικούς χώρους που τελούσαν υπό κατάληψη.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε χώρους που τελούν υπό κατάληψη και  όπως φάνηκε χρησιμοποιούνται ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.

Eντοπίστηκαν κοντάρια, κράνη, κουκούλες, πολλά άδεια μπουκάλια γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

oikonomiko9

oikonomiko8

oikonomiko7

oikonomiko6

oikonomiko1

oikonomiko2

oikonomiko3

oikonomiko4

Οι χώροι σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου. Η Ελληνική Αστυνομία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η ανακατάληψη χώρων που αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους, μετά από καταλήψεις.

Νωρίτερα:

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Κυριακής μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ.

Ισχυρές δυνάμεις έκαναν έφοδο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και ερευνούν τις καταγγελίες για παρασκευή μολότοφ μέσα στους χώρους του ιδρύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, εντοπίστηκαν κοντάρια, κράνη, κουκούλες και πολλά άδεια μπουκάλια. Παράλληλα, εξετάζονται και οι καταγγελίες που είχε κάνει η Σύγκλητος με ανακοίνωσή της, περί παράνομης δράσης κυκλωμάτων μέσα στην ΑΣΟΕΕ.

Facebook Comments