Μετά την αποζημίωση στον Στ. Πουλή, αποζημίωση ύψους 2.000 ευρώ καλείται να καταβάλλει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και στην Βίκυ Σταμάτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου της.

Εδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ” Δικηγορική Εταιρία Νίκος Αγαπηνός», η οποία εκπροσώπησε την κ. Σταμάτη στην αντιδικία της με τον κ. Πολάκη, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

“Καταδίκη του τέως Υπουργού Υγείας Πολάκη για εξύβριση της Βίκυς Σταμάτη από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (υπ αριθμ. 2327/2019 απόφαση).

Το Δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 2.000€ στην εντολέα της «Δικηγορικής Εταιρίας Νίκος Αγαπηνός» Βίκυς Σταμάτη για την υβριστική ανάρτηση του τέως Υπουργού Υγείας νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής και 500€ δικαστικά έξοδα εξαιτίας της ήττας του.

Η απόφαση δικαίωσε ηθικά απολύτως την κυρία Σταμάτη, αναγνωρίζοντας ότι «προέκυψε σαφώς σκοπός εξύβρισης, αφού σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν οι εκφράσεις του και ο τρόπος διατύπωσής τους κατά το ύφος τους με την δημόσιο λόγο με τον οποίο πρέπει να εκφράζεται δημοσίως ένας πολιτικό. Αναγνωρίστηκε μάλιστα η παράνομη και υπαίτια προσβολή της προσωπικότητας της ενάγουσας ως προς την τιμή και υπόληψή της.»

Η απόφαση έλυσε και το φλέγον νομικό ζήτημα, εάν χρειάζεται ο προσβληθείς από ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα να επιδίδει κατά πρώτον εξώδικο στον εναγόμενο ζητώντας την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστην όπως επιβάλλεται στον έντυπο τύπο και στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Το Δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ότι δεν έχει ανάλογη εφαρμογή η ανωτέρω δικονομική πρόβλεψη όταν η προσβολή τελείται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης «facebook» καθότι ο σκοπός των αναρτήσεων του χρήστη δεν συνάδει με τον σκοπό των ενημερωτικών δημοσιεύσεων στον έντυπο τύπο και στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές”.

Facebook Comments