Χωρίς την παρουσία του Δ. Τζανακόπουλου και του Π. Πολάκη ξεκίνησε η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Εξετάστηκε ως μάρτυρας, ο πρώην επικεφαλής της εταιρίας, Κ. Φρουζής.

Σύμφωνα με το πληροφορίες, ο κ. Φρουζής κατά την έναρξη της τοποθέτησής του ανέφερε «Σας ευχαριστώ που με καλέσατε να καταθέσω μετά από τόσο καιρό. Τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016. Πέρασαν τρία χρόνια και κράτησα μια στάση θεσμική. Απέφυγα την δημοσιότητα. Ταλαιπωρήθηκα και υφίσταμαι bullying. Δεν ήμουν φαρμακάς» και πρόσθεσε «δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών και του Ντοκουμέντο το 2016 – 2017 με παρουσιάζουν ως τεχνοκράτη που είχε στόχο την επιτυχία της εταιρείας εις βάρος του Δημοσίου».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι τον Φεβρουάριο του 2017 μετά τα δημοσιεύματα πραγματοποιήθηκε έλεγχος των αρχών στο σπίτι του, λέγοντας συγκεκριμένα «Τότε άρχισα να καταλαβαίνω τι παίζει. Πήραν ακόμα και το λαπτοπ του υιού μου. Έγινε έλεγχος χωρίς να υπάρχει έκθεση. Δεν ξέρω καν ποιοι με έλεγξαν.  Φεύγοντας μου είπαν “δεν βρήκαμε τίποτα” ενώ δεν υπήρξε και έκθεση κατάσχεσης».

Ακόμη, ο κ. Φρουζής επισήμανε ότι μετά τον έλεγχο στην οικία του ακολούθησε άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών ενώ υπογράμμισε ότι δημοσιεύματα συγκεκριμένων εφημερίδων λειτουργούσαν ως προπομπός όσων θα ακολουθούσαν.

Έλεγχος του έγινε χωρίς να υπάρχει έκθεση. Δεν ξέρει ποιοι τον έψαξαν. «Φεύγοντας είπαν πως ”δεν βρήκανε τίποτα”». Δεν υπήρξε έκθεση κατασχέσεως.

Και συνεχίζει «Τέλος του 2017 διάβασα στην εφημερίδα ”Documento” όλα όσα επρόκειτο να ζήσω. Την επόμενη ημέρα είδα τη φάτσα μου με πρωθυπουργούς υπουργούς κλπ.

Συνάντησα την Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018. Ήθελε να συναντηθούμε άτυπα.

Συναντηθήκαμε στη Λουκάρεως στην εισαγγελία. Συνάντηση τέταρτου μα έξι άτομα. Επίμονα μου πρότεινε να κάνω χρήση ευεργετικού νόμου προστασίας ποινικού κώδικα αρκεί να μιλήσω για πολιτικούς. ”Δεν εννοώ να μιλήσετε απλά”. Δηλαδή να μην καταθέσω όσα ξέρω. Την αλήθεια. Κάτι άλλο».

«Έχουμε συντριπτικά στοιχεία εναντίον σας» είπε η Τουλουπάκη. «Να τα βγάλετε στην επιφάνεια άμεσα» είπαμε. «Πες μας μερικά. Για την υπόθεση των δέκα πολιτικών. Δεν απάντησε. Ήταν ο μοχλός πίεσης».

Ερώτηση Καραγκούνη – Μαρκόπουλου: «Χρησιμοποιήθηκε η έκφραση «πολιτικά πρόσωπα;» ,  «Ναι» απάντησε.

Η κατάθεση Φρουζή είχε διάρκεια μισής ώρας. Θα καταθέσει ξανά την Πέμπτη το πρωί στις 11, οπότε και θα απαντήσει στις ερωτήσεις βουλευτών της Προανακριτικής.

Δείτε βίντεο με την είσοδο του κ. Φρουζή στην προανακριτική.

Νωρίτερα:

Χωρίς την παρουσία του Δ. Τζανακόπουλου και του Π. Πολάκη ξεκίνησε η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Αυτή την ώρα εξετάζεται ως μάρτυρας, ο πρώην επικεφαλής της εταιρίας, Κωνσταντίνος Φρουζής.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ στο πρώτο μέρος, που αφορά τη συζήτηση για τις εξαιρέσεις βουλευτών (σ.σ. Κεγκέρογλου, Πλεύρη και Κυρανάκη) παρίσταται μόνο ο Σ. Λάππας.

Για την εξέλιξη ενημέρωσε τους δημοσιογράφους η Ολγα Γεροβασίλη.

Μετά τα διαδικαστικά και αναλόγως των εξελίξεων θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση και οι λοιποί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη της Προανακριτικής.

Σε περίπτωση που απορριφθεί το αίτημα θα ξεκινήσει η εξέταση του Κ. Φρουζή με την παρουσία και των άλλων τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική, αλλά όχι των Δ. Τζανακόπουλο και Π. Πολάκη.

 

Facebook Comments