Με τις πολιτικές που εφαρμόζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης η χώρα οδηγείται σε καταστάσεις Λατινικής Αμερικής, είτε με πρόωρες νέες κρίσεις, είτε με προσωρινή ανάκαμψη που θα οδηγήσει σε κοινωνικές εκρήξεις, προειδοποιεί με συνέντευξή του o Γιάννης Δραγασάκης.

Σε συνέντευξή του στο Νews 24/7, επισημαίνει, μάλιστα πως η μεγάλη αυταπάτη της νέας κυβέρνησης είναι πως οι φορολογικές ελαφρύνσεις θα φέρουν την ανάπτυξη, ενώ εκτιμά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα κατορθώσει να υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις προς τα λαϊκά στρώματα. Το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται κατά της ανανέωσης της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ προτρέπει τον πρωθυπουργό να καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να συζητήσουν το πρόσωπο του προσώπου που θα αποφασίσει η κυβέρνηση.

Ο Γιάννης Δραγασάκης δηλώνει ότι το κόμμα του δεν είχε ποτέ σχέδιο διεμβολισμού του ΚΙΝΑΛ και τάσσεται υπέρ της συγκρότησης ευρείας δημοκρατικής παράταξης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμά πως ο κίνδυνος «πασοκοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπαρκτός αν το κόμμα δεν ανοίξει τις πόρτες σε νέα πρόσωπα, ενώ τοποθετείται στο σύνολο των θεμάτων που διακυβεύονται στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην Αργεντινή βγήκε κάποιος αντίστοιχος του κ. Μητσοτάκη πριν από τέσσερα-πέντε χρόνια, τότε έγραφαν πρωτοσέλιδα “οι παγκόσμιες αγορές- ενθουσιασμός”, “τα ομόλογα της Αργεντινής περιζήτητα” κλπ κλπ- και μετά από πέντε χρόνια κατέρρευσε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην αντιπρόεδρος και υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Για την επιλογή της επόμενης διοίκησης της ΤτΕ σχολίασε ότι «σε ένα δημοκρατικό σύστημα δεν θα είναι λάθος, αντίθετα θα ήταν επιβεβλημένο, να κάνει μια κουβέντα ο Πρωθυπουργός με τον Τσίπρα. “Σκέφτομαι αυτό, έχεις καμία γνώμη;”».

Facebook Comments