Το κοντράστ δεν θα μπορούσε να είναι πιο έντονο. Tο Σαββατοκύριακο ανακοινώθηκε ως Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα παιδιά η καθ’ όλα άξια επιστήμονας Ειρήνη Αγαπηδάκη, με τη σημαντική βοήθεια του Απόστολου Δοξιάδη, ενός ανθρώπου με σημαντική διαδρομή στον χώρο των αστικών δικαιωμάτων. Δεν είναι μόνο τα πρόσωπα, αλλά και ο θεσμός: ένας πρωθυπουργός που προέρχεται από ένα Κεντροδεξιό κόμμα, το οποίο διχάζεται στο μεταναστευτικό, παίρνει πάνω του την υπόθεση των ασυνόδευτων ανηλίκων, δημιουργεί έναν καινούργιο θεσμό και παρουσιάζει ένα σχέδιο δράσης, ενώ προσπαθεί να μεσολαβήσει προκειμένου να διαμοιραστούν μερικές εκατοντάδες παιδιά σε χώρες της Ευρώπης.

Το ίδιο Σαββατοκύριακο ανακοινώθηκαν οι διορισμοί των νέων διοικητών των νοσοκομείων. Υπάρχουν ορισμένες σημαντικές παρουσίες, ανθρώπων με εμπειρία, κατάρτιση και ισχυρό τεχνοκρατικό προφίλ. Και υπάρχουν και περιπτώσεις τουλάχιστον αστείες. Τι, δηλαδή, να πει κανείς για τον νέο διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας, Κώστα Πατέρα; Δεν είναι ότι ο άνθρωπος είναι 80 ετών. Είναι ότι είναι άσχετος και με την ιατρική και με το management, ενώ η διαδρομή του είναι απλώς μια καταγραφή μετακινήσεων στον χώρο της Δεξιάς: από τη ΝΔ, στον ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, πίσω στη ΝΔ του Σαμαρά, από εκεί στους ΑΝΕΛ του Καμμένου και πίσω στη ΝΔ. Και από εκεί, καρφί στη διοίκηση του νοσοκομείου Καρδίτσας, γιατί προφανώς εκεί βόλευε.

Αυτά είναι αυτογκόλ που πρέπει να αποφεύγονται. Γιατί, για κάθε έπαινο που θα αποσπά η κυβέρνηση για υπερβατικές κινήσεις, όπως η τοποθέτηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη, θα εισπράττει και χλεύη για τις τοποθετήσεις αποτυχημένων πολιτευτών σε σημαντικές θέσεις, την ώρα που οι πολίτες ψήφισαν τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη για να αφήσει πίσω αυτά τα παλαιοκομματικά σύνδρομα.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments