Δεκαοκτώ άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους και πάνω από 600 έχουν τραυματιστεί από τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αλβανία τα ξημερώματα της Τρίτης.

Από την ισχυρή δόνηση που είχε ως επίκεντρο την περιοχή 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σιγιάκ, ανάμεσα στο Δυρράχιο και τα Τίρανα, τουλάχιστον τρεις πολυκατοικίες κατέρρευσαν, με αποτέλεσμα δεκάδες πολίτες να εγκλωβιστούν μέσα στα ερείπια.  

Νωρίτερα:

Όσο περνούν οι ώρες γίνονται πλέον φανερές οι καταστροφικές διαστάσεις του σεισμού που έπληξε σήμερα λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα [τοπική ώρα· 05:00 ώρα Ελλάδας] την Αλβανία, με επίκεντρο περιοχή ανάμεσα στα Τίρανα και την παραλιακή πόλη του Δυρραχίου.

Πληροφορίες κάνουν πλέον λόγο για δέκα έξι νεκρούς, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών που διακομίζονται σε νοσοκομεία. Επίσης, οι πληροφορίες μιλούν για εγκλωβισμένους στα ερείπια των κτιρίων που καταστράφηκαν.

Νωρίτερα:

Τουλάχιστον τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ισχυρής σεισμικής δόνησης 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Αλβανία. Η σεισμική δόνηση προκάλεσε την κατάρρευση τουλάχιστον ενός τριώροφου κτιρίου στο Δυρράχιο, σύμφωνα μια εκπρόσωπο του υπουργείου ενώ υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους στα συντρίμμια.

Ο σεισμός, που σημειώθηκε στις 03:53 τοπική ώρα [04:53 ώρα Ελλάδας], ήταν ο δεύτερος ισχυρός μέσα σε ένα δίμηνο, κατατρομοκρατώντας χιλιάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους, πολλοί με τα μωρά στα χέρια, ειδικά στην πρωτεύουσα.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στην Αδριατική, 34 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

«Οι ζημιές είναι σημαντικές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας. Πέρα από το τριώροφο κτίριο που κατέρρευσε στο Δυρράχιο, άλλο ένα κτίριο στο κέντρο της πόλης υπέστη σοβαρές ζημιές.

Facebook Comments