Το παρασκήνιο του ραντεβού Μητσοτάκη-Ερντογάν και οι προετοιμασίες

MarketNews

Το παρασκήνιο του ραντεβού Μητσοτάκη-Ερντογάν και οι προετοιμασίες  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το ραντεβού Μητσοτάκη-Ερντογάν, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, είχε κλείσει από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Ακόμα και σε αυτό το περιβάλλον έντασης, τα διπλωματικά γραφεία των δύο ηγετών ήταν σε επαφή και κανόνιζαν τις λεπτομέρειες της συνάντησης. 

Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική πλευρά έκανε το πρώτο νεύμα για μια συνάντηση λίγων λεπτών, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ακόμα και «στο όρθιο». Και η τουρκική πλευρά επανήλθε με την πρόταση για μια διμερή συνάντηση, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών, όπερ και εγένετο. Εντός του Σαββατοκύριακου, η συνάντηση δεν ανακοινώθηκε για να μην «καεί». 

Και μπορεί ορισμένοι…βιαστικοί του υπουργείου Άμυνας να βιάστηκαν με τα ΜΟΕ που κόντεψαν να κάψουν παραμονή του τετ-α-τετ, ο κ. Μητσοτάκης, όμως, και οι συνεργάτες του προετοιμάζονται προσεκτικά για το σημερινό ραντεβού. Εξ ου και χθες, ανάμεσα στις συναντήσεις στο Λονδίνο, Μητσοτάκης, Δένδιας και Παναγιωτόπουλος τα είπαν για ώρα, προκειμένου να συντονιστούν για σήμερα. 

Άλλωστε, το ραντεβού με τον κ. Ερντογάν προσφέρεται για να υπάρξει μια εκτόνωση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.  Εξ ου και ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να είναι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένος, μιας και ο κ. Ερντογάν είναι «σκληρό καρύδι». Πάντα, δε, υπάρχει και το ενδεχόμενο η συνάντηση να μην πάει σύμφωνα με τα αναμενόμενα. Τότε, τα πράγματα θα είναι δύσκολα, γι’ αυτό, όμως, η κυβέρνηση δουλεύει παράλληλα το σχέδιο για να δημιουργήσει συνθήκες πίεσης προς την Τουρκία από τον διεθνή παράγοντα. 
 
Ο εξ απορρήτων