Χωρίς ανάστημα

Πυργιώτη Μαριάνα

Χωρίς ανάστημα , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με ενοχλούσε με ενοχλεί και θα με ενοχλεί η κάστα των πολιτικών ανεξαρτήτως κόμματος, που θεωρεί ότι η «συγνώμη» είναι μια απαγορευμένη λέξη. Αυτοί οι πολιτικοί δεν έχουν ανάστημα. Είναι «κοντοί», δίνουν χείριστο παράδειγμα, εκπέμπουν το λάθος μήνυμα και εξοργίζουν την κοινωνία παρότι πολλές φορές τους χειροκροτούν οι λίγοι  φανατικοί του κόμματος τους.

Η συγνώμη για μια λάθος επιλογή, μια λάθος έκφραση, μια λάθος άποψη, μια λάθος πληροφορία, μια λάθος ενέργεια, είναι η πρώτη, αυτονόητη  κίνηση επανόρθωσης και ακολουθεί η έμπρακτη συγνώμη ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία ως προς την ειλικρίνεια. Αν δεν εκστομίζεται απλά καθαρά και σοβαρά, αλλά συνοδεύεται από ατελείωτες περικοκλάδες, προσχηματικές δικαιολογίες και αντεπιθέσεις άμυνας, τότε εύλογα γίνεται αντιληπτή ως ψευδής ή αναγκαστική λόγω ….ανωτέρας βίας. Ας πούμε π.χ λόγω απειλής μήνυσης.

Κλασσικό παράδειγμα η πρόσφατη στάση βουλευτή που σχολίασε  στα social media-με ομολογουμένως ακατανόητο άρα ατυχέστατο  «χιούμορ»-  μια άλλη ανάρτηση και έγραψε «Η διεύρυνση γκαζώνει – μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι». Ακολούθησε οργισμένη επιστολή της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων που ζήτησε από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επανορθώσει, αλλιώς θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Η βουλευτής τους απάντησε με μακροσκελέστατη ανακοίνωση στην οποία μία και μόνη φράση κάπου χωμένη και χαμένη, παρέπεμπε σε μια «τύπου» συγνώμη «…λυπάμαι για τη χρήση της και την παρεπόμενη παρερμηνεία της.»  Όλο το άλλο κατεβατό ήταν ένα ιδεολογικοπολιτικό μανιφέστο ενώ δήλωσε και …. έκπληκτη (!) για την αντίδραση των αστυνομικών.

Βλέπετε η βουλευτής θεωρεί το «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι»  μια  «γνωστή στερεοτυπική φράση, η οποία έχει καθιερωθεί στην ελληνική κοινωνία, και ειδικότερα στις νεότερες γενιές, για τις θλιβερές, αλλά υπαρκτές, εξαιρέσεις συναδέλφων σας που κάνουν παράνομη χρήση βίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Και σε άλλο σημείο συνεχίζοντας ακάθεκτη την επίθεση της γράφει ότι «Η πολύ πρόσφατη επικαιρότητα, με τα φαινόμενα υπερβάλλουσας βίας εκ μέρους συναδέλφων σας εναντίον πολιτών, ακόμα και σήμερα εναντίον νοσοκομειακών γιατρών, δείχνει ότι η υπόθεση του εκδημοκρατισμού της Αστυνομίας δεν έχει τελειώσει ή μπορεί και να πηγαίνει πολλά βήματα πίσω».  Προσέξτε τώρα την κουτοπονηριά των πολιτικών τύπου Κασιμάτη: Για να αποφύγει την μήνυση εκφράζει κάπου μια «λύπη» για νομικούς λόγους, αλλά αναλύει και ιδεολογικά νομιμοποιεί το πεζοδρομιακό υβριστικό σύνθημα. Με άλλα λόγια  λέει στους αστυνομικούς ότι για τους λόγους που σας παραθέτω, επί της ουσίας  σωστά σας αποκαλούν έτσι…

Αν ήμουν στη θέση της Ένωσης Αστυνομικών,  θα της απαντούσα με ένα άλλο «στερεοτυπικό» της νέας γενιάς: «να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» με όλους τους συνειρμούς όταν αυτό απευθύνεται σε… γυναίκα πολιτικό  και επίσης θα προσέθετα το άλλο στερεοτυπικό  «κλέφτες- αλήτες -πολιτικοί». Μετά θα δήλωνα την έκπληξη μου για την αντίδραση της και θα εξηγούσα ότι επειδή κάποιοι συνάδελφοι της έκλεψαν κι επειδή άλλοι συνάδελφοι της ξύνονται όλη μέρα αντί να δουλεύουν, επικρατεί αυτή η άποψη για τους πολιτικούς που άλλωστε φαίνεται και σε κάθε δημοσκόπηση: Τα χειρότερα σκέφτονται οι πολίτες για τους πολιτικούς. Επειδή  δε θα το κάνουν οι αστυνομικοί, τό ΄γραψα εγώ για να φανεί η άλλη άκρη της μαγκούρας.