Προκλητικό σόου Ερντογάν: «Ξεκινάμε γεωτρήσεις σε Κρήτη και Καστελόριζο»

MarketNews

Προκλητικό σόου Ερντογάν: «Ξεκινάμε γεωτρήσεις σε Κρήτη και Καστελόριζο», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Αμείωτη η προκλητικότητα του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος χθες το βράδυ είπε για τη Συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης ότι «είναι στην πραγματικότητα η αντιστροφή (της συνθήκης) των Σεβρών».

Χρησιμοποίησε ξανά χάρτες σε γιγαντοοθόνη και προανήγγειλε όχι μόνο σεισμικές έρευνες αλλά και γεωτρήσεις βάσει της… συμφωνίας που σύναψε με την Λιβύη ενώ είπε ότι η Ελλάδα δεν παράγει έννομα αποτελέσματα και έχει επιδοθεί σε διπλωματικό μαραθώνιο για την ακύρωσή της. «Με τη βοήθεια του Θεού και πολύ σύντομα εδώ (σ.σ. ενώ έδειχνε την περιοχή ανατολικά του Καστελόριζου και δυτικά της Κρήτης) θα ξεκινήσουμε και σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ασταμάτητος, απηύθυνε κάλεσμα σε «δυνατές διεθνώς εταιρείες» για συνεργασία στην περιοχή υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν σημαντικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο ενώ υποστήριξε ότι η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη προστατεύει τα δικαιώματα των δύο χωρών και ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει μονομερείς ενέργειες. «Αν η κυβέρνηση της Λιβύης ζητήσει στρατιωτική βοήθεια η Τουρκία θα λάβει την απόφασή της» δήλωσε επαναλαμβάνοντας ότι η Άγκυρα είναι «έτοιμη να παρέχει κάθε βοήθεια στη Λιβύη».

Ειδική αναφορά έκανε στις σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ απειλώντας μάλιστα να κλείσει «εάν είναι αναγκαίο», δύο στρατηγικής σημασίας στρατιωτικές βάσεις που χρησιμοποιούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Τουρκία, σε απάντηση των αμερικανικών απειλών για την επιβολή κυρώσεων και της υιοθέτησης της απόφασης αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας από την αμερικανική Γερουσία: «Εάν υπάρξει ανάγκη, μπορούμε να κλείσουμε το Ιντσιρλικ και μπορούμε να κλείσουμε το Κιούρετσικ. Εάν μας απειλούν με την επιβολή αυτών των κυρώσεων, φυσικά θα απαντήσουμε».

Απείλησε μάλιστα ότι θα αποκαλύψει τη γενοκτονία των Ινδιάνων από τους Αμερικανούς: «Είναι δυνατόν να μιλήσει κανείς για την Αμερική χωρίς να αναφέρει τους Ινδιάνους; Αποτελεί μια στιγμή ντροπής για την ιστορία των ΗΠΑ. Τα ίδια συνέβησαν στην Αφρική. Είναι δυνατόν να βάλεις στην άκρη τις γαλλικές σφαγές στη Ρουάντα και την Αλγερία; Έκαναν δουλεμπόριο από τη Σενεγάλη στην Αμερική. Τι θα κάνουμε για να το εξηγήσουμε τη διεθνή κοινότητα; Έχουμε ντοκουμέντα στα αρχεία μας. Θα αποκαλύψουμε ότι η ιστορία της Δύσης είναι η ιστορία του ρατσισμού και του επικοισμού. Ενώ υπάρχουν αυτές οι σφαγές και οι γενοκτονίες, δεν μπορούν να πουν τίποτα σε ένα έθνος με τέτοια περήφανη ιστορία όπως η δική μας».