Αυστραλία: Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στα νοτιοδυτικά, κυκλώνας στα βορειοδυτικά

MarketNews

Αυστραλία: Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στα νοτιοδυτικά, κυκλώνας στα βορειοδυτικά, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Συνεχίζεται η τεράστια οικολογική καταστροφή στην Αυστραλία, η οποία παραμένει σε κατάσταση συναγερμού, λόγω των δεκάδων πύρινων μετώπων.

Οι πυρκαγιές παραμένουν ανεξέλεγκτες στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας της Ωκεανίας, με χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους, στη «μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού εν καιρώ ειρήνης».

Δεκάδες χιλιάδες σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ περίπου 500 εκατομμύρια ζώα έχουν βρεθεί απανθρακωμένα, θέτοντας σε κίνδυνο την επιβίωση των κοάλα και των καγκουρό.

Την ίδια ώρα, στα βορειοδυτικά της χώρας αναμένεται να σχηματιστεί κυκλώνας, ο οποίος θα συνοδεύεται από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και ανέμους έως 125 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, πρόκειται για τροπική καταιγίδα, η οποία θα χτυπήσει την πόλη Μπρουμ. Οι κάτοικοι έχουν ήδη προμηθευτεί με τα απαραίτητα πρώτα είδη ανάγκης, όπως τρόφιμα, νερό, μπαταρίες κ.α.

Άλλωστε, εκφράζονται φόβοι για πλημμύρες στις παραθαλάσσιες περιοχές του δυτικού Κίμπερλι και του ανατολικού Πιλμπάρα.