Πομπέο-Πενς πλέκουν το εγκώμιο Μητσοτάκη

MarketNews

Πομπέο-Πενς πλέκουν το εγκώμιο Μητσοτάκη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Μία βραδιά με «opa», «kalispera» και… «geia mas» με λευκό κρασί Καλιφόρνιας, εν μέσω αποθεωτικών αναφορών των κορυφαίων πολιτικών παραγόντων των ΗΠΑ προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Σε θερμότατο κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προς τιμήν του Έλληνα Πρωθυπουργού από τον υπουργό εξωτερικών Μάικ Πομπέο, παρουσία του αντιπροέδρου Μάικ Πενς στο State Department, παρουσία Ελληνοαμερικάνων γερουσιαστών, επιφανών στελεχών της ομογένειας και δημοσιογράφων.

Ο Μάικ Πομπέο, προσφώνησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «καλό του φίλο», αναφερόμενος εκτενώς στο ταξίδι του στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο, στην ζεστή φιλοξενία του ζεύγους Μητσοτάκη και τις βόλτες του στο κέντρο, όπου όλα του θύμιζαν «τις ελληνικές ρίζες της δημοκρατίας, του χριστιανισμού και των τεχνών». «Φαίνεται να έχει περάσει τόσος καιρός από τότε» ανέφερε, υπονοώντας τις σημαντικές διεθνείς εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος. Ενδεικτικό του κλίματος ήταν ότι ο Πομπέο επιχείρησε να μιλήσει ελληνικά, με «kalispera» αλλά και «opa» όταν ήρθε η ώρα της πρόποσης με το κρασί. Ο ισχυρός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στάθηκε στην οικονομική μεταρρύθμιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την μείωση των φόρων και την αύξηση των επενδύσεων, τονίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνει εξαιρετική δουλειά (remarkable job, ήταν η φράση που χρησιμοποίησε).

«Οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα ήταν καλές και πλέον είναι φανταστικές. Είναι σημαντική για μας η συνεργασία μας στον ενεργειακό τομέα. Υποστηρίζουμε την Ελλάδα ως σημαντικό παράγοντα στην ανατολική Μεσόγειο, οι στρατιωτικές μας δυνάμεις συνεργάζονται πιο στενά από πριν. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις του Πρωθυπουργού. Η Ελλάδα δείχνει σε όλους ποιος είναι ο τρόπος για την ευημερία και αυτο είναι εξαιρετικό. Εμείς, ως ΗΠΑ, θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε ως ηγέτες της Ευρώπης, θα στηρίζουμε την ευημερία, την ασφάλεια και την δημοκρατία σας. Το μέλλον θα είναι ακόμα πιο λαμπρό για τις δυο χώρες μας», κατέληξε ο κ. Πομπέο.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Μάικ Πενς μίλησε για τους άρρηκτους, ιστορικούς δεσμούς ΗΠΑ-Ελλάδας, ενώ τόνισε: «Όπως είπε και ο Πρόεδρος Τραμπ, η σχέση μας ποτέ δεν ήταν ισχυρότερη από τώρα. Είναι και η κοινή μας φιλοσοφία. Κύριε Μητσοτάκη είδα χτες πόση ενέργεια είχατε στη συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ. Είδα την φιλία μεταξύ σας και τον κοινό σκοπό. Η οικονομία της Ελλάδας, όπως και της Αμερικής, ευημερεί. Και ευημερεί χάρη στην ηγεσία σας και στην ηγεσία του προέδρου Τραμπ».

«Η ανεργία στις ΗΠΑ είναι χαμηλότερη από ποτέ, ενώ στην Ελλάδα είναι στο πιο χαμηλό επίπεδο των τελευταίων οκτώ ετών και σας συγχαίρω γι’ αυτό», κατέληξε ο αντιπρόεδρος Πενς.

Κατερίνα Δούκα

Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr