Άκρως προκλητικός ο Ρετζέρ Ταγίπ Ερντογάν κατά την αναχώρησή του από την Τουρκία προς την Γερμανία όπου θα συμμετάσχει στην Διάσκεψη του Βερολίνου, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει τρελάνει την Ελλάδα και ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση επειδή δεν καλέστηκε στη σύσκεψη, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως η «Τουρκία έχει τρελάνει την Ελλάδα». Έκανε προσωπική αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός «παίζει λάθος το παιχνίδι» και πως «τα βήματα που κάνει δεν είναι σωστά».

Για την επίσκεψη Χάφταρ στην Ελλάδα δήλωσε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να τον συναντήσει η ελληνική κυβέρνηση από τη στιγμή που αναγνωρισμένος ηγέτης από τον ΟΗΕ στη Λιβύη είναι ο Φαγές ας Σάρατζ.

Η σκληρή απάντηση της Ελλάδα μέσω της ανακοίνωσης του Ελληνικού ΥΠΕΞ

«Για την Ελλάδα, σταθερή μέριμνα δεν είναι η άσκηση πολιτικής μέσω ανεδαφικών και προκλητικών δηλώσεων, αλλά η εφαρμογή των βημάτων εκείνων που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή.

Όσο για τα περί ορθού βηματισμού, είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης αυτής στην περιοχή μας».

Facebook Comments