Θετική εμφανίζεται η JP Morgan για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο και τις προοπτικές του το 2020, όπως σημειώνει σε έκθεσή της.

Όπως σημειώνει η αμερικάνικη τράπεζα, τα μηνύματα από τις τράπεζες που συμμετείχαν στο CEEMEA Opportunities Conference ήταν πιο bullish από ό,τι πριν έναν ακριβώς χρόνο και στις αρχές του 2019, ένα έτος – να σημειώσουμε – όπου ο ελληνικός τραπεζικός δείκτης υπεραπέδωσε διεθνώς δίνοντας κέρδη άνω του 100%.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τις ελληνικές τράπεζες, τα σχόλια ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξα, τονίζει. Έτσι, η JP Morgan αισθάνεται περισσότερη άνεση για την θέση που τηρεί για τον κλάδο, εκτιμώντας πως η εικόνα της κερδοφορίας θα είναι πολύ πιο θετική από ό,τι το 2019.

Η καλύτερη ορατότητα, όπως τονίζει, φέρνει αισιοδοξία για τις ελληνικές τράπεζες σε ότι αφορά τις προοπτικές του 2020, επισημαίνει η JP Morgan, ενώ τονίζει πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν δώσει ισχυρά μηνύματα για ένα έτος που αναμένεται, όπως δείχνουν τα πράγματα, να αποτελέσει έτος μετασχηματισμού για τον κλάδο.

Η εκτέλεση των σχεδίων μείωσης των NPEs είναι το θέμα στο οποίο επικεντρώνονται πιο έντονα, και με μεγαλύτερη ορατότητα σε σύγκριση με το παρελθόν, οι διοικήσεις των ελληνικών συστημικών τραπεζών είναι πιο “άνετες” για την επίτευξη των στόχων τους εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί..

Όπως επισημαίνει ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν από τα υψηλότερα σε ότι αφορά τις τράπεζες που βρέθηκαν στο συνέδριο, ενώ οι ερωτήσεις των funds ήταν επικεντρωμένες στις τιτλοποιήσεις στις οποίες προχωρά κάθε τράπεζες μεμονωμένα. Ειδικά η Εθνική Τράπεζα, όπως τονίζεται, πέρασε εάν ιδιαίτερα ισχυρό μήνυμα, ότι η κεφαλαιακή της θέση στα τέλη του 2019 θα αποτελεί την βάση για το νέο εμπροσθοβαρές σχέδιο τιτλοποίησης.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments