Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μίλησε για το βίντεο με το περιστατικό που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη τις τελευταίες ώρες, στο οποίο ένας μαθητής τραμπουκίζει την καθηγήτριά του.

Όπως ανέφερε ο κ. Κόπτσης, αν και το περιστατικό είναι περσινό το βίντεο βγήκε τώρα στη δημοσιότητα. Πρόκειται για περιστατικό που σημειώθηκε σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ο μαθητής τιμωρήθηκε με αποβολή.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κόπτσης, οι Περιφερειακοί Διευθυντές πληροφορήθηκαν για το περιστατικό από ιστοσελίδα. Στη συνέχεια επιβεβαιώσαν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη πέρσι τον Ιανουάριο και οι ποινές έχουν επιβληθεί στο μαθητή. «Το θέμα έχει λήξει.», όπως είπε.

Ωστόσο, «παρά το ότι έγινε πέρσι, επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις σε ένα σχολείο που νοσεί, από την πρώτη ώρα στείλαμε ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό και όλους τους αρμόδιους φορείς.», διαβεβαίωσε ο κ. Κόπτσης, συμπληρώνοντας «όπου μπορούμε να παρέμβουμε θα παρέμβουμε».

Νωρίτερα:

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, στις οποίες καταγράφεται ένας μαθητής του ΕΠΑΛ να «τραμπουκίζει» άγρια την καθηγήτριά του, προκειμένου εκείνη να του σβήσει μία απουσία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα npress.gr, o μαθητής με πολύ επιθετικό και βίαιο τρόπο, απειλεί την καθηγήτρια, ενώ ένας άλλος μαθητής, «παίζει» ακριβώς πίσω της.

H καθηγήτρια, ωστόσο, παρά το απαράδεκτο ύφος του μαθητή, τον παρακολουθεί ψύχραιμη, χωρίς να λαμβάνει τα μέτρα που πρέπει.

Δείτε το βίντεο:

,

«Αδιανόητη» χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τη συμπεριφορά μαθητή προς καθηγήτρια με αφορμή διαγραφή απουσίας, που έγινε γνωστή μέσω βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο. Σε ανάρτηση που έκανε η υπουργός σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι η υπόθεση διερευνάται ήδη αρμοδίως.

Η ανάρτηση της κ. Κεραμέως έχει ως εξής: «Περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας. Το βίντεο που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και φέρεται να καταγράφει αδιανόητη συμπεριφορά μαθητή προς καθηγήτρια σχολείου για διαγραφή απουσίας διερευνάται ήδη αρμοδίως ώστε να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του.

Τέτοια περιστατικά δεν είναι (και δεν μπορεί να είναι) η εικόνα του σχολείου. Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας για το σχολείο που τους αξίζει».

 

Facebook Comments