Ένα ραντεβού με μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον αποκάλυψαν τα «ΝΕΑ», το δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα ο πρώην Υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης συναντήθηκε με έναν από τους πιο έμπιστους συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, τον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Γείτονα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους του iefimerida, ο Κώστας Γείτονας, είπε ότι η συνάντηση ήταν καθαρά φιλική, χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, «για να θυμηθούμε τα παλιά με τον Αλέκο». Λίγο μετά όμως συνεργάτες της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, απαντούσαν στο ίδιο ερώτημα λέγοντας ότι το ραντεβού έγινε μετά από πρωτοβουλία του Αλέκου Φλαμπουράρη, άρα με την έγκριση του Αλέξη Τσίπρα. Γίνεται σαφές λοιπόν από τις αντιφάσεις, ότι το ραντεβού μόνο τυχαίο δεν ήταν, εξού και το blame game.

Άλλωστε και ο Κώστας Γείτονας παρά το ότι το ραντεβού όπως υποστήριξε ήταν καθαρά φιλικό, τόνισε μιλώντας πολιτικά ότι «δεν μπορείς να αντιπολιτεύεσαι την αντιπολίτευση». Όπως όλα δείχνουν οι δύο «μέντορες» δεν συναντήθηκαν τυχαία, άνοιξαν έναν κύκλο διερευνητικών επαφών μεταξύ των δύο χώρων που τα τελευταία χρόνια, συγκρούονται μετωπικά με τον ΣΥΡΙΖΑ να αλώνει το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας μεταγραφές από το στελεχιακό του δυναμικό.

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση, η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην Κομοτηνή έστρεψε τα πυρά της κατά του Αλέξη Τσίπρα αφιερώνοντας αρκετό χρόνο από την ομιλία της στον ΣΥΡΙΖΑ και στην επιχείρηση διεύρυνσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «διεύρυνση από όλα έχει ο μπαξές» την χαρακτήρισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Είναι δύσκολο να πειστεί κανείς ότι υπήρξαν τόσες συμπτώσεις σε έναν μπαξέ ενώ υπάρχουν και τόσες αντιφάσεις πίσω από ένα «τυχαίο» ραντεβού. Οι ανοιχτοί δίαυλοι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ μένει να δούμε αν είναι δίαυλοι με γραμμή από τις ηγεσίες και κυρίως πως θα διαχειριστούν οι βάσεις των δύο κομμάτων τα μαντάτα…

Το ημερολόγιο του Πιέρροντα

Facebook Comments