Το καζάνι του ΣΥΡΙΖΑ βράζει επικίνδυνα

MarketNews

Το καζάνι του ΣΥΡΙΖΑ βράζει επικίνδυνα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η επιφανειακή ανάγνωση των τεκταινομένων στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να πιστέψει κανείς ότι η ένταση εκτονώθηκε με μια συνεδρίαση των κομματικών οργάνων. Ότι αίφνης οι προεδρικοί βρέθηκαν στην ίδια ακριβώς γραμμή με τους «53».  

Ευτυχώς ή δυστυχώς, η πολιτική είναι λίγο πιο σύνθετη και υπεραπλουστεύσεις δεν χωρούν. Αν η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πιστέψει ότι τα πράγματα είναι καλά ως έχουν, τότε θα έχει διαπραξει ένα μείζον πολιτικό ατόπημα. Ομάδες βουλευτών και κεντρικών στελεχών είναι ακροβολισμένες και την ίδια ώρα απασφαλισμένες. Η ανοιχτή σύγκρουση μπορεί να αποφεύχθηκε- εξ ου και αναβλήθηκε και η Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου-τα πράγματα όμως δεν έχουν εξομαλυνθεί σε καμία περίπτωση. 

Πρόσκαιρα ανακουφισμένος είναι ο Πάνος Σκουρλέτης. Πέτυχε να αποτυπωθεί στο ανακοινωθέν μια μομφή για τα δημοσιεύματα που τον έβγαζαν «στον τάκο», αλλά, παράλληλα, στέλνει και μήνυμα για σιωπητήριο στους βουλευτές που με κείμενο άφηναν αιχμές για τους χειρισμούς της γραμματείας ως προς τις κομματικές εκδηλώσεις. 

Ο κ. Τσίπρας, όμως, όπως λένε στο παρασκήνιο βουλευτές και στελέχη του κόμματος, θα πρέπει να αποφασίσει πού θα πάει το καράβι. Θα είναι απλώς ένα νέο κύμα διεύρυνσης, αυτό που θα ακολουθήσει, ή θα είναι ένας μετασχηματισμός του κόμματος; Με τα παρόντα δεδομένα, ο μετασχηματισμός δεν διαφαίνεται. Και αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ένα καζάνι που θα σιγοβράζει στις εσωτερικές του αντιφάσεις. 

Ο εξ απορρήτων