Στις 2-2-2016 πραγματοποιήσαμε αυτοψία στο παράνομο δημοτικό κυνοκομείο της Φλώρινας. Ήταν ένα σύγχρονο κολαστήριο για τα αδέσποτα ζώα. Με την κάμερά μας καταγράψαμε εικόνες φρίκης.

Δημοσιοποιήσαμε το γεγονός και κάναμε καμπάνια υιοθεσίας γι αυτά τα ζώα που ζούσαν στην κορυφή του βουνού σε κλουβιά 1 τετραγωνικού μέτρου μέσα στο χιόνι στους -20 βαθμούς κελσίου. Τρία χρόνια τώρα έχουν δοθεί για υιοθεσία εκατοντάδες σκυλιά, έχουν απομακρυνθεί τα κλουβιά σε συνεργασία με τον πρώην αντιδήμαρχο Θεόδωρο Δημόπουλο, που αποτέλεσε πρότυπο αρμοδίου αντιδημάρχου, γίνονταν στειρώσεις σχεδόν καθημερινά και τα ζώα σιτίζονταν όπως έπρεπε. Ήταν το πρώτο κυνοκομείο χωρίς κλουβιά.

Από όταν άλλαξε, όμως, η δημοτική αρχή ξεκίνησαν και πάλι τα προβλήματα. Ο νέος δήμαρχος, Βασίλης Γιαννάκης, δεν έμαθε μάλλον από τον προκάτοχό του Γιάννη Βοσκόπουλο που βρέθηκε στο στόχαστρο όλης της Ελλάδας και αναγκάστηκε να αλλάξει τακτική. Το ίδιο και αρμόδιος αντιδήμαρχος της νέας δημοτικής αρχής Νίκος Μουρατίδης

Αρχικά μείωσαν τις στειρώσεις, μετά μείωσαν το φαγητό με πρόφαση ότι δεν έχουν χρήματα και σήμερα ο Νίκος Μουρατίδης κάλεσε στο τηλέφωνο την πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Φλώρινας και της απαγόρευσε την είσοδο στο παράνομο δημοτικό κυνοκομείο. Η Σοφία Ασπρίδου δίνει καθημερινά τη ζωή της για τ αδέσποτα, ταϊζει μέσα στα χιόνια, κάνει θεραπείες και δίνει φάρμακα χωρίς να υπολογίζει κρύα και ζέστες χωρίς να στοιχίζει ένα ευρώ στο κράτος και το δήμο. 

Με ποιο δικαίωμα ο κ. Μουρατίδης θα απαγορεύσει την είσοδο σε παράνομο δημοτικό κυνοκομείο; Η νέα δημοτική αρχή νομίζει ότι τα ζώα ή το κυνοκομείο είναι τσιφλίκι της; 

ΥΓ: Τα ζώα στην Φλώρινα έχουν φωνή, τη δική μας. Γι αυτό να θυμάστε ότι θα μας βρείτε απέναντί σας.

(Η φωτογραφία είναι από το ρεπορτάζ του MN τον Δεκέμβριο του 2016)

Facebook Comments