«Αν είναι να δούμε ξανά διακυβέρνηση πριν πεθάνουμε πρέπει να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ας το πάρουμε απόφαση» φέρεται να λέει στενός συνεργάτης της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με την συζήτηση που άνοιξε το τελευταίο χρονικό διάστημα για την συμπόρευση των δύο κομμάτων.

Ενώ τα σενάρια φούντωσαν μετά την συνάντηση Γείτονα-Φλαμπουράρη στη Μεγάλη Βρετανία, η εκδήλωση της κίνησης «ανανεωτική αριστερά» (πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ που έμειναν στο ΚΙΝΑΛ μετά την προσχώρηση Θεοχαρόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ) ήρθε για να τα αναζωπυρώσει για τα καλά.

Ομιλητές στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «ταπεινό» Τιτάνια και όχι στη Μεγάλη Βρετανία ήταν ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ο Γιάννης Μεϊμάρογλου και ο Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Μέχρι εδώ δεν υπάρχει καμία έκπληξη αν επιλέξει κανείς να μην σημειώσει ότι στην πρώτη σειρά καθόταν ο Νίκος Μπίστης μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ πλέον πέρα από καλός φίλος των ομιλητών. Και αν βέβαια κλείσει και τα αυτιά του στις «σειρήνες» που λένε ότι από την συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν να περάσει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας.

Ο Γιάννης Μεϊμάρογλου δεν λέει τυχαία ότι αν αυτή η συνεργασία προχωρήσει το Κίνημα Αλλαγής θα εξαφανιστεί καθώς ο κόσμος που έχει απομείνει στο κόμμα θα μπορούσε να πάει και μόνος του στον ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει καπνό…

Η ανάλυση του Θόδωρου Μαργαρίτη με γκραμσιανούς όρους, οι αναφορές σε προοδευτικό μέτωπο παραπέμπουν σε μια συνεργασία των δύο κομμάτων με ορίζοντα τις εκλογές με απλή αναλογική.

Οι δίαυλοι έχουν ανοίξει και οι διερευνητικές επαφές γίνονται μεταξύ στελεχών των δύο χώρων ακόμα και χωρίς την έγκριση της Φώφης Γεννηματά. Στόχος όσων επεξεργάζονται το σχέδιο είναι τα δύο κόμματα να έχουν μεγαλύτερο άθροισμα ποσοστών από την ΝΔ, σε εκλογές με απλή αναλογική, όποτε αυτές γίνουν.

Μάλιστα κάποιοι ακόμα πιο προωθημένοι κάνουν συγκρίσεις με το ισπανικό παράδειγμα της συνεργασίας Σοσιαλιστών και Podemos θέλοντας να παρουσιάσουν ως Σάντσες ένα στέλεχος από την νεότερη γενιά, ώστε να δέχεται την καθοδήγηση τους.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι οι κινήσεις αυτές βρίσκουν σύμφωνο τον Αλέξη Τσίπρα που δεν θέλει να φέρει νέες τρικυμίες ενόψει συνεδρίου για αυτό και επεξεργάζεται ένα «προσκλητήριο» προς το Κίνημα Αλλαγής μετά το συνέδριο.

Το ημερολόγιο Πιέρροντα τα κατέγραψε νωρίς, όταν έρθει η ώρα θα ανακαλέσει τις «προφητείες» για όσους κάνουν ότι πέφτουν από τα σύννεφα.

Ευλογίες σύντροφοι…

Facebook Comments