Πώς και πότε θα κλείσουν οι ανοιχτές δομές στα νησιά

MarketNews

Πώς και πότε θα κλείσουν οι ανοιχτές δομές στα νησιά, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Μια κεντρική ανησυχία των νησιωτών, του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, αλλά και των δημάρχων, είναι ότι τα νέα, κλειστά κέντρα που δημιουργούνται στα νησιά θα είναι άλλη μια δομή. Δεν θα είναι, δηλαδή, η μόνη δομή που θα υπάρχει, αλλά θα προστεθεί ως κρίκος στην αλυσίδα των υφισταμένων δομών. 

Πράγματι, τα νούμερα, ειδικά στη Λέσβο, βγαίνουν δύσκολα, προκειμένου να υπάρξει πλήρης αποσυμφόρηση της Μόριας, μέχρι να δημιουργηθεί η νέα κλειστή δομή, σε ένα εξάμηνο. Όμως, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι οι ανοιχτές δομές, όπως η Μόρια, η ΒΙΑΛ κ.ο.κ. θα κλείσουν. Γι’ αυτό και μέσα στην εβδομάδα θα συσταθεί μέσω ΦΕΚ μια ομάδα εργασίας στο υπουργείο Μετανάστευσης, με παράγοντες του υπουργείου, άλλων συναρμόδιων υπουργείων, αλλά και εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών και των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών, προκειμένου να σχεδιαστεί το πώς θα κλείσουν οι ανοιχτές δομές τους προσεχείς μήνες. 

Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση θέλει να στείλει ένα διττό μήνυμα: αφενός, ότι οι ανοιχτές δομές θα κλείσουν και οι κλειστές δεν θα είναι απλώς άλλη μια δομή. Αφετέρου, ότι οι νησιώτες θα πρέπει να είναι μέρος της λύσης και να μην πολεμούν απλώς το κυβερνητικό σχέδιο, άπαξ και είναι σαφές ότι δεν είναι εφικτό να μην υπάρχει καμία δομή στα νησιά. 

Ο εξ απορρήτων