Ανασχηματισμός πριν το Πάσχα – Οι σίγουροι και οι… φευγάτοι
Στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι επικρατεί «πυρετός» τελευταία, καθώς οι επιτελείς του Πρωθυπουργού αρχίζουν πια να νιώθουν την πίεση του χρόνου
Στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι επικρατεί «πυρετός» τελευταία, καθώς οι επιτελείς του Πρωθυπουργού αρχίζουν πια να νιώθουν την πίεση του χρόνου
Στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι επικρατεί «πυρετός» τελευταία, καθώς οι επιτελείς του Πρωθυπουργού αρχίζουν πια να νιώθουν την πίεση του χρόνου.
Η κυβέρνηση έχει ήδη διανύσει επτά μήνες από τις νικηφόρες εκλογές του περασμένου Ιουλίου και άπαντες συνειδητοποιούν και μαζί αποδέχονται ότι η περίοδος χάριτος έληξε.
Οι κυβερνώντες αναγνωρίζουν πλέον ότι αναμετρούνται ευθέως με τα προβλήματα του τόπου και έχουν προφανώς ανάγκη από καθαρά και ευκρινή αποτελέσματα. Στη βάση των παραπάνω επιταχύνεται η αξιολόγηση υπουργείων, υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων, των πάντων.
Σύμφωνα με την στήλη «Βηματοδότης», ο πρώτος ανασχηματισμός προετοιμάζεται συστηματικά και οργανωμένα και θα πρέπει να αναμένεται στα τέλη του προσεχούς Μαρτίου.
Ο βασικός κορμός της κυβέρνησης φαίνεται πως δεν θα αλλάξει, ωστόσο, θα υπάρξουν αλλαγές και μετακινήσεις.
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και οι συνεργάτες του θεωρούν αμετακίνητο το δίδυμο Σταϊκούρα – Σκυλακάκη. Η επίδοση του οικονομικού επιτελείου θεωρείται ξεχωριστή, καθώς ταχεία υποχώρηση των επιτοκίων δανεισμού του ελληνικού δανεισμού σε επίπεδα μικρότερα του 1% επιβραβεύει, αν μη τι άλλο, τη συνετή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών.
Παρά ταύτα, προβληματίζουν οι επιδόσεις των δύο υφυπουργών του οικονομικού επιτελείου που εποπτεύουν τις τράπεζες και τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς. Οπότε ενδεχόμενες αλλαγές στις προαναφερόμενες ζώνες δεν θα αποτελέσουν έκπληξη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη συζήτηση φαίνεται πως γίνεται ενδοκυβερνητικά για τα αλληλοσυμπληρούμενα στην παρούσα φάση υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, όπου έχει καταγραφεί έλλειμμα συνεννόησης και συναντίληψης.
Η μεταναστευτική πολιτική επίσης εξελίσσεται σε αγκάθι για την κυβέρνηση, όπως και προβληματίζει εντόνως η μεγάλη εξάρτηση των βουλευτών και των αυτοδιοικητικών παραγόντων από τις τοπικές κοινωνίες. Το όλο θέμα αντιμετωπίζεται φοβικά και δεν αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες.
Ο κ. Μητσοτάκης υπολογίζει πλέον στην ευρωπαϊκή εμπλοκή και βοήθεια, καθώς και στις προδιαγραφόμενες γερμανοτουρκικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες, τις μόνες ίσως ικανές να ελέγξουν τις μεταναστευτικές ροές.
Όμως, ο πρωθυπουργός ευελπιστεί ότι προϊόντος του χρόνου και υπό την επίδραση πλήθους διεθνών παραγόντων και συνθηκών, διπλωματικών και άλλων, θα επέλθει κάποιου τύπου ισορροπία στο ανατολικό μέτωπο της χώρας. Και έτσι θα ελευθερωθεί προκειμένου να συνεχίσει το έργο του και να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της οικονομίας.
Facebook Comments