Ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές τα ελληνικά ομόλογα - στο 0,92% η απόδοση του 10ετούς

MarketNews

Ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές τα ελληνικά ομόλογα - στο 0,92% η απόδοση του 10ετούς, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Τα ελληνικά ομόλογα αντιμετωπίζονται πλέον από τους επενδυτές ως ασφαλές καταφύγιο. Αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις συνεχιζόμενες τοποθετήσεις των επενδυτών στους ελληνικούς τίτλους το τελευταίο διάστημα που οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία τους έστρεφαν μακριά από τις μετοχές και γενικότερα το ρίσκο.

Αυτή η στροφή, σε συνδυασμό με την ευνοϊκή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, έχει οδηγήσει τις αποδόσεις του ελληνικού 10ετούς κάτω από 1% εδώ και μία εβδομάδα και στέλνει το ισχυρό μήνυμα στους οίκους ότι οι επενδυτές αντιμετωπίζουν τους ελληνικούς τίτλους σαν να κατέχουν ήδη επενδυτική βαθμίδα.

Για αυτό άλλωστε και η Citi σε πρόσφατο σημείωμά της εκτίμησε πως τον Ιούλιο η Fitch θα δώσει την πολυπόθητη διπλή αναβάθμιση στην Ελλάδα και θα την φέρει στο κλαμπ των χωρών με επενδυτική βαθμίδα, οι οποίες και βρίσκονται στο ραντάρ των μεγαλύτερων μακροπρόθεσμων χαρτοφυλακίων διεθνώς.

Σήμερα, οι καλές επιδόσεις των ελληνικών τίτλων συνεχίζονται με την απόδοση του 10ετούς να διαμορφώνεται σήμερα στο 0,92%, ενώ στο 0,311% κινείται η απόδοση στο 5ετές.