Όποιος και αν συμβουλεύει τους προστατευόμενους μάρτυρες ως προς τη διαχείριση της εμπλοκής τους στην υπόθεση Novartis, έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος. Και αυτό γιατί, ενώ γνώριζαν ότι η Προανακριτική Επιτροπή δεν θα διστάσει να τους καλέσει, κατέθεσαν ενώπιον των αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου κ. Σοφουλάκη και Ζαχαρή, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, χωρίς τεχνικά μέσα και με την πραγματική τους ταυτότητα. 

Αυτό το λάθος (;) των προστατευομένων μαρτύρων είναι που δίνει υπόσταση στο αίτημα της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, πατώντας πάνω στην πρόταση του ΚΚΕ, να βγουν οι κουκούλες και οι μάρτυρες να καταθέσουν με τα φυσικά τους χαρακτηριστικά ενώπιον επιλεγμένων μελών της Προκαταρκτικής. Και, βεβαίως, η εμφάνιση του «Μάξιμου Σαράφη», ο οποίος εμφανίζεται πρόθυμος να καταθέσει, αλλά με τεχνικά μέσα, δεν αλλάζει την προσέγγιση. «Δεν θα κάτσουμε να παζαρεύουμε με έναν μάρτυρα», μου έλεγε χθες εις εκ των μετριοπαθών βουλευτών που μετέχουν στην Επιτροπή. 

Από τη στιγμή, λοιπόν, που η Προανακριτική έχει τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα και οι δύο μάρτυρες εμφανίστηκαν ενώπιον των αντιεσαγγελέων του Αρείου Πάγου χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά, έχουν δημιουργήσει προηγούμενο. Και, μου τα λένε καλά οι πηγές μου από την Προανακριτική, ακόμα και εις βάρος του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης των εργασιών της Επιτροπής περί τα μέσα Μαρτίου, τα μέλη της Προανακριτικής δεν θα σταματήσουν, μέχρι να λάβουν τις καταθέσεις των μαρτύρων. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments