Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δεύτερη μετά τις εκλογές, συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, χαρακτηρίζοντας φιέστα τη χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκρίνοντας τα δύο πρώτα επτάμηνα της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά τη σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης παραδέχεται, μετά την επανασύσταση του υπουργείου Μετανάστευσης πως η κυβέρνησή του βρέθηκε ανέτοιμη να διαχειριστεί το προσφυγικό ζήτημα για το οποίο η ΝΔ είχε ασκήσει σφοδρή πολεμική κατά της πρώην κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε καταρχήν στη σύγκριση των κυβερνητικών πεπραγμένων της κυβέρνησής του και της διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα τονίζοντας:

«Τότε είχαμε capital controls, σήμερα έχουν καταργηθεί, τότε ψηφιζόταν ο νόμος Παρασκευόπουλου και απελευθερώνονταν χιλιάδες εγκληματίες, σήμερα ο νόμος έχει καταργηθεί και έχουν προσληφθεί 1500 νέοι αστυνομικοί. Η χώρα δανειζόταν στο δεκαετές της ομόλογο με επιτόκιο 14,6 % και σήμερα για πρώτη φορά το επιτόκιο του δεκαετούς έχει πέσει κάτω από το 1%. Τότε οι καταθέσεις είχαν μειωθεί κατά 42 δισ. ευρώ και σήμερα ήδη έχουν επιστρέψει στο τραπεζικό σύστημα 8 δισ. ευρώ Και βέβαια τότε υπογραφόταν το τρίτο μνημόνιο και σήμερα έχει κλείσει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Χθες ο κ. Τσίπρας οργάνωσε φιέστα που θύμισε πανάκριβη διαφήμιση χωρίς προϊόν να προσφέρει. Υπήρξε πολιτική γύμνια του ομιλητή. Χωρίς γραβάτα και χωρίς επιχειρήματα. Καμία συγκεκριμένη θέση, καμία πρόταση. Ο κ. Τσίπρας φαίνεται να μη διδάχθηκε ούτε από το μαύρο των πολιτών ούτε από το πολύχρωμο των καιρών. Το σκηνικό ήταν εντυπωσιακό. Ο πρωταγωνιστής απέτυχε. Απέδειξε ότι δε μπορεί να καταλάβει τίποτα από όσα συμβαίνουν στην οικονομία. Για να απολογηθεί στα ελληνοτουρκικά κατέφυγε στα λόγια των Τούρκων…Ενώ υποδύεται τον οικολόγο, υπερασπίζεται το λιγνίτη. Όχι άλλο κάρβουνο, θα μπορούσε να του πει κανείς», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε και τη δήλωση του κ. Τσίπρα για τους αρμούς της εξουσίας και χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ «ντροπή της Αριστεράς».

«Η πολιτική τους αντίληψη είναι επικίνδυνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι αποφεύγει την αλήθεια και στη δική του εσωκομματική ζωή. Για αυτό και στον απολογισμό του δεν υπάρχει απάντηση για το πώς η χώρα παραλίγο να φύγει από την ευρωζώνη. Η πολιτική τους φυσιογνωμία είναι σαφής. Επικαλούνται μονότονα την Αριστερά, αν και για πολλούς αποτελούν τη ντροπή της Αριστεράς. Δε θα επιτρέψουμε η Δημοκρατία να ολισθήσει. Προχωράμε, αλλά δεν ξεχνάμε. Οι δικοί μας αρμοί είναι η ελευθερία, ο κοινοβουλευτισμός και το κράτος δικαίου» είπε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα:

Ομιλία στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας απευθύνει αυτή την ώρα ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει της συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο.

Αναμένεται να αναφερθεί σε ζητήματα επικαιρότητας και στις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει πανταχόθεν στείλει ηχηρό μήνυμα για το μεταναστευτικό.

Στην Πολιτική Επιτροπή θα υπάρξουν τοποθετήσεις των μελών της και θα ψηφιστούν τροποποιήσεις στον κανονισμό λειτουργίας των Περιφερειακών Οργανώσεων και θα εκλεγούν οκτώ συνολικά αιρετά μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Facebook Comments