Η ΝΔ εξελέγη με την υπόσχεση να σφραγίσει τα σύνορα. Δεν το έκανε. Από ανετοιμότητα, από ανεντιμότητα, από ανικανότητα; Αδιάφορον. Δεν το έκανε κι αυτό είναι το μόνο που μετράει. Κι όχι μόνο δεν το έκανε αλλά επιτάσσει (στην ουσία δημεύει, διότι ποιος πιστεύει ότι η εισβολή θα σταματήσει σε 2 χρόνια;) περιουσίες Ελλήνων για να τις προσφέρει στους λαθροεισβολείς που “κατά σύμπτωση” είναι κατά 99,9% μουσουλμάνοι.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνει ο πολίτης; Να υποταχθεί σε αποφάσεις αντιδιαμετρικά αντίθετες με τις προεκλογικές “δεσμεύσεις” της ΝΔ; Να συναινέσει στην εξαπάτησή του; Στην υποκατάσταση του πληθυσμού; Στην εξόντωση του έθνους; Εσύ τι θα έκανες αν, έχοντας υποστεί επί 5 χρόνια τουλάχιστον αυτή την τερατώδη υποβάθμιση της ζωής σου, όπως οι κάτοικοι των νησιών, έβλεπες τη νέα κυβέρνηση (με 6 μήνες καθυστέρηση!) να επιτάσσει την περιουσία σου, δήθεν για να λύσει το πρόβλημα, επιδεινώνοντάς το; Πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβει κάποιος ότι όσο οι εισβολείς έχουν κίνητρο να έρχονται, θα έρχονται! Πότε θα τελειώσει αυτό; Είναι μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια που περιμένουν στην ουρά. Τι θα κάνει η (τρόπος του λέγειν) κυβέρνηση, όταν συμπληρωθούν οι θέσεις στις καινούργιες ανοιχτές δομές, που, εξαπατώντας ακόμα μια φορά τους πολίτες, τις βαφτίζει κλειστές; Θα πει στους εισβολείς: “Πόσοι είσαστε στη βάρκα; 80 άτομα; Ωραία, έχουμε θέσεις μόνο για 4 άτομα. Παρακαλούνται οι υπόλοιποι 76 να επιστρέψουν στην Τουρκία!”;

Είναι εύκολο από το πληκτρολόγιο και με τον αχνιστό καφέ δίπλα να λες “κατακρίνω” τους κατοίκους για την επίθεση στα ΜΑΤ.

Λυπάμαι, δεν κατακρίνω. Δεν ήταν επίθεση – ήταν άμυνα. Δεν είναι οι Χιώτες, οι Σαμιώτες, οι Μυτιληνιοί, αναρχομπάχαλοι που κάνουν την επαναστατική τους γυμναστική με τα λεφτά του μπαμπά. Είναι νοικοκύρηδες που έχουν δει τις ζωές τους να διαλύονται επειδή οι εθνοπροδότες του ΣΥΡΙΖΑ αρχικώς και οι ασπόνδυλοι της ΝΔ στη συνέχεια, προσκυνάν τις λέμβους των εισβολέων – μπολιαστών αντί να τις στείλουν με μεταβολή από κει που ήρθαν. Είναι ακρίτες που “όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες” αλλά βλέπουν την Ελληνική κυβέρνηση να επιτίθεται εναντίον τους, για να διευκολύνει τον εισβολέα! Φυσικά, δεν ευθύνονται τα ΜΑΤ. Εντολές παίρνουν, εντολές εκτελούν. Αλλά δεν ήταν εκεί οι πολιτικοί γίγαντες Κουμουτσάκος και Μηταράκης να αναλάβουν την ευθύνη. Όσο τα κόμματα μπορούν ατιμωρητί να υπόσχονται, να υφαρπάσσουν την ψήφο σου και να μην πράττουν, η σχέση Πολιτείας-Πολίτη έχει ήδη διαρραγεί, με ΕΥΘΥΝΗ της Πολιτείας, όχι του πολίτη.

Για να εκλεγεί ο Κυριάκος υποσχέθηκε μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα. Αυτό ισχύει μόνο για τα Εξάρχεια; Δεν είναι παραβατικότητα η παράνομη είσοδος στη χώρα; Δεν προβλέπει η νομοθεσία (Ν. 3907/2011) σύλληψη του παρανόμως εισερχόμενου; Δεν προβλέπει προφυλάκισή του; Πότε εφαρμόστηκε αυτό; Εάν η ΝΔ θέλει να καταργήσει τα ελληνικά σύνορα, κάτι που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε, να βγει να το πει ευθέως. Θα είναι, βεβαίως, η πρώτη κυβέρνηση στην παγκόσμια ιστορία που θα καταργεί αυτοβούλως τα σύνορα του κράτους της. Αλλά, τουλάχιστον, θα ξέρουμε τις προθέσεις της. Και θα υποστεί τις συνέπειες γι αυτό. Αν θέλει να συνεχίσουμε να έχουμε σύνορα, οφείλει να τηρεί τον νόμο για την παράνομη εισβολή. Απαρέγκλιτα. Τώρα, και με την κάλυψη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο με πρόσφατη απόφασή του δικαίωσε την Ισπανία που έστειλε πίσω στο Μαρόκο, μαζικά, 75 Αφρικανούς χωρίς να εξετάσει καν το αίτημα ασύλου. Όταν μπαίνεις παράνομα στην Ευρωπαϊκή Επικράτεια, απεφάνθη η ολομέλεια του δικαστηρίου ομοφώνως, δεν μπορείς να ζητάς νομική προστασία. Νομική προστασία θα είχες αν υπέβαλες το αίτημά σου στις νόμιμες πύλες εισόδου ή στα προξενεία και τις πρεσβείες της χώρας ανά τον κόσμο. Η σύλληψή σου και η απέλαση που ακολούθησε ήταν αποτέλεσμα των δικών σου επιλογών.

Να το ξαναπώ να το εμπεδώσουμε. Μπήκες παράνομα; Είσαι εισβολέας. Τέλος. Συλλαμβάνεσαι, προφυλακίζεσαι, το αίτημά σου απορρίπτεται ασυζητητί, δικάζεσαι, καταδικάζεσαι, εκτίεις την ποινή και απελαύνεσαι. Και πού θα κρατούνται τόσοι άνθρωποι; Σε δομές σαν κι αυτές που φτιάχνει η ΝΔ στα νησιά. Σε ακατοίκητα, όμως, νησιά. Με όλες τις ΜΚΟ εκεί, αν θέλουν. Όχι σουλάτσο και ντόλτσε βίτα στη Μυτιλήνη οι αλληλέγγυοι, ε; Η Μακρόνησος είναι ό,τι πρέπει. Κοντά στην Αθήνα, ανεφοδιάζεται εύκολα και διαθέτει λιμάνι. Εάν τώρα ανακοίνωνε η κυβέρνηση, αυτό που έχω διατυπώσει από το 2012, οι τελευταίες βάρκες εισβολέων θα ήταν οι σημερινές. Ούτε αθερίνα δεν θα ερχόταν από απέναντι. Οι εισβολικές ροές δεν κόβονται στο Αιγαίο, κόβονται στο τηλέφωνο. Όταν, δηλαδή, τηλεφωνήσει ο Αχμέτ από τη Μυτιλήνη στον ξάδελφο στο Μπαγκλαντές και του πει: “Μην έρθεις ξάδελφε. Με συνέλαβαν, είμαι υπό κράτηση και μου εξήγησαν πως η μόνη προοπτική μου είναι η απέλαση, όσο χρόνο κι αν πάρει. Μέχρι τότε θα είμαι κρατούμενος. 18 μήνες προφυλάκιση κι άλλα 5 χρόνια καταδίκη, κοντεύουμε τα 7. Ευτυχώς, μου δίνουν τη δυνατότητα να φύγω αύριο. Θα γυρίσω, ξάδερφε, ποιος κάθεται στη φυλακή 7 χρόνια. Αλλιώς μας τα είπαν οι διακινητές. Την πατήσαμε.” Είναι τόσο απλό. Για να κόψεις τις ροές, κόβεις το κίνητρο. Ο κόσμος λοιπόν των νησιών μπούχτισε στο ψέμα και ξεσηκώνεται. Και πολύ άργησε. Πώς θα εξελιχθεί ο ελληνικός εμφύλιος για τα μάτια του Ισλάμ, δεν ξέρω. Με εθελόδουλες και παράλυτες κυβερνήσεις, προφανώς θα κλιμακωθεί. Κι ο Αλλάχ να βάλει το χέρι του.

 

Facebook Comments