Ήταν το 2015 που ο Ερντογάν κατάλαβε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους αλλοδαπούς που έμεναν στην Τουρκία ως μέσο άσκησης εξωτερικής πολιτικής και ως μια νέα πηγή εισόδων. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, ο κ. Ερντογάν, μόνο από τους φορολογούμενους της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει εισπράξει 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα όποτε θέλει σπρώχνει προς τα σύνορα ακόμα περισσότερους από τις χιλιάδες που ήδη βρίσκονται εκεί.

Αυτός που έδωσε στον κ. Ερντογάν αυτό το υπερόπλο δεν ήταν άλλος από τον κ. Τσίπρα που το 2015 αποφάσισε να καταργήσει τα κλειστά κέντρα και ταυτόχρονα να ανοίξει τα ελληνικά σύνορα, μετατρέποντας την Ελλάδα σε έναν από τους μεγαλύτερους μαγνήτες λαθρομετανάστευσης παγκοσμίως. Και σαν να μην έφταναν οι δύο παραπάνω επιλογές, πέρασε και μια σειρά αλλαγών στην νομοθεσία για την παροχή ιθαγένειας, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όποιον εισβάλει στην Ελλάδα και ένα νέο νόμο ασύλου. Έτσι, όχι μόνο όλοι από την Ασία και την Αφρική έρχονται προς την Ελλάδα, αλλά πλέον έχουν ισχυρά κίνητρα για να μείνουν εδώ.

Είναι κατανοητή η πολιτική των ανοιχτών συνόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουν στις εθνικές παραδόσεις, την ελληνική ταυτότητα, το έθνος και την ελευθερία. Γι’ αυτούς όσο λιγότερη ελληνική είναι η Ελλάδα τόσο το καλύτερο. Αυτό που δεν είναι κατανοητό είναι γιατί μέχρι πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση ακολουθούσε την ίδια πολιτική. Ήταν μια πολιτική εθνικά καταστροφική και ταυτόχρονα της δημιουργούσε μεγάλη φθορά στην βάση της αλλά και σε μια μεγάλη πλειονότητα των πολιτών που είναι αντίθετοι με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων.

Αν μη τι άλλο μερικά πράγματα έχουν γίνει κατανοητά αυτό το διάστημα. Το ελληνικό κράτος μπορεί να προστατεύσει τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας. Δεν υπάρχει τίποτα και κανείς που μπορεί να επιβάλλει σε μια χώρα να δεχθεί το όποιο αριθμό εισβολέων, είτε τα ΜΜΕ τους βαφτίζουν πρόσφυγες ή μετανάστες. Η Τουρκία όχι μόνο χρησιμοποιεί τις ισλαμικές ροές προς την Ελλάδα ως εργαλείο εκβιασμού, αλλά και ως μέσο για την δημιουργία ενός σημαντικού μουσουλμανικού πληθυσμού μέσα στην Ελλάδα· που θα μετατρέψει την Τουρκία σε προστάτιδα δύναμη αυτού του πληθυσμού. Η Ελλάδα, στην καλύτερη περίπτωση, θα μετατραπεί σε ντε φάκτο προτεκτοράτο της Τουρκίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μια ξεκάθαρη επιλογή, ή με την πολιτική ορθότητα ή με την Ελλάδα.   

Facebook Comments