24 ώρες: Τρεις ακραίες τουρκικές προκλήσεις καμία καταγγελία από τους «ευαίσθητους»

Πιέρρος Γιώργος

24 ώρες: Τρεις ακραίες τουρκικές προκλήσεις καμία καταγγελία από τους «ευαίσθητους», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε ένα 24ωρο είχαμε εμβολισμό σκάφους του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη να τονίζει ότι η Τουρκία επιδιώκει θερμό επεισόδιο,  ευθεία βολή από Τούρκους κομάντος στα σύνορα του Έβρου έχοντας απέναντι τους ελληνικό περίπολο σύμφωνα με το δελτίο του Star και την αποκάλυψη της «Καθημερινής» ότι εχθές αργά το βράδυ, άνδρες των Τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων πυροβόλησαν πάνω από τζιπ των Ενόπλων Δυνάμεων  που βρισκόταν σταθμευμένο στην ελληνική πλευρά των συνόρων στον Έβρο.

Δεν έχει περάσει καιρός από τότε που η αξιωματική αντιπολίτευση μέσω του εκπροσώπου της μιλούσε για υπερβολές περί πολεμικού σκηνικού για κομματική εκμετάλλευση και ούτε λίγες ώρες από τα δημοσιεύματα μέσων όπως η ΕΦΣΥΝ, το Tvxs αλλά και η Αυγή που κατηγορούσαν την ελληνική πλευρά για «ακραία» διαχείριση της κρίσης. Κάποια δε έφτασαν στο σημείο να υιοθετούν τα fake news της Τουρκίας για νεκρό από ελληνικά πυρά.

Είναι πλέον σαφές πως οι ανικανοποίητες ορέξεις του Ερντογάν μετά το φιάσκο στις Βρυξέλλες και την γελοιοποίηση του από τον Πούτιν, εκτονώνονται με ακραίο τρόπο στο Αιγαίο και στον Έβρο παίζοντας με την φωτιά και επιδιώκοντας ένα θερμό επεισόδιο, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ανδρών του στρατού και της αστυνομίας.

Έφτασε μάλιστα σε σημείο να εξομοιώσει τους Έλληνες με τους Ναζί και να τονίσει ξανά παρά τις εκκλήσεις των Ευρωπαίων ότι θα κρατήσει ανοιχτά τα σύνορα στέλνοντας μετανάστες και πρόσφυγες προς την Ελλάδα με στόχο να προκαλέσει ασφυξία.

Κάπου εδώ τα ψέματα τελειώνουν, οι προθέσεις της Τουρκίας είναι σαφείς και οι κίνδυνοι δεν πλησιάζουν είναι ήδη εδώ, αναμένουμε με μεγάλη αγωνία αν τα ίδια μέσα και τα ίδια πολιτικά πρόσωπα καταγγείλουν ή δημοσιεύσουν αυτά τα ακραία περιστατικά.

Και η επιλεκτική ευαισθησία κρίνεται…