Με διάγγελμά του ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι από αύριο, Παρασκευή, αναστέλλονται όλα τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης, πλην της Μεγάλης Βρετανίας, προκειμένου να εμποδίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο για πολίτες των ΗΠΑ και μέλη των οικογενειών τους, που όμως θα πρέπει να υποβάλλονται προηγουμένως σε εξετάσεις.

Η προσωρινή απαγόρευση θα ισχύσει επίσης για εμπορεύματα και άλλα φορτία. Αυτό όμως, το πήρε πίσω λίγες ώρες αργότερα. «Ο περιορισμός σταματά τους ανθρώπους, όχι τα αγαθά», έσπευσε να ανασκευάσει μέσω Twitter.

Hoping to get the payroll tax cut approved by both Republicans and Democrats, and please remember, very important for all countries & businesses to know that trade will in no way be affected by the 30-day restriction on travel from Europe. The restriction stops people not goods.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει το ταχύτερο μια μείωση των φόρων μισθωτών υπηρεσιών, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες, προκειμένου τα νοικοκυριά να διευκολυνθούν να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας, όπως και διάφορα μέτρα για την προσφορά αρωγής προς τις επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρές επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Ο Τραμπ ταυτόχρονα ανήγγειλε την παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων και καταβολής χρεών για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων, όπως και ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να διαθέσει «200 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον ρευστότητας στην οικονομία».

Παράλληλα, η αμερικανική προεδρία ανακοίνωσε πως ακυρώθηκαν προγραμματισμένες αυτή την εβδομάδα προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ σε Κολοράντο και Νεβάδα, προληπτικά. «Αυστηρά μέτρα τώρα, θα περιορίσουν τους κινδύνους για αργότερα», έλεγε ο Τραμπ στο διάγγελμα, δίνοντας και οδηγίες προς τους πολίτες για την υγιεινή τους, αναφέροντας πως θα πρέπει να μένουν σπίτι αν φοβούνται πως έχουν συμπτώματα. «Δεν είναι οικονομική κρίση» συνέχισε αναγγέλλοντας μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις ύψους ως 50 δις δολάρια.

«Κανένα κράτος δεν είναι πιο οργανωμένο για την αντιμετώπισή του κορωνοϊού. Είμαστε όλοι ενωμένοι. Αφήνουμε στην άκρη τις πολιτικές μας διαφορές για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, κάνοντας έκκληση για ενότητα.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι ΗΠΑ

Με το να κηρυχθεί η Ουάσινγκτον σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης απελευθερώνονται κονδύλια που θα χρησιμοποιηθούν στη λήψη μέτρων εκ μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ο κυβερνήτης της Ουάσινγκτον Τζέι Ίνσλι απαγόρευσε νωρίτερα τις συγκεντρώσεις άνω των 250 ανθρώπων και πλέον η Πολιτεία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης!

Πρόσθεσε ακόμα πως ενδέχεται να κλείσει σχολεία για να επιβραδύνει την εξάπλωση του Covid-19 στην πολιτεία, που καταγράφει τους περισσότερους θανάτους από τον νέο κορωνοϊό στις ΗΠΑ.

Η απαγόρευση των συγκεντρώσεων εφαρμόζεται στις κομητείες Κινγκ, Σνοχόμις και Πιρς στην περιοχή του Σιάτλ και αφορά αθλητικές εκδηλώσεις, συναυλίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, εξήγησε ο Ίνσλι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Facebook Comments