Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν απόλυτα ειλικρινής στο χθεσινό του διάγγελμα. Μια φορά την εβδομάδα, άλλωστε, από εδώ και πέρα θα απευθύνεται στους πολίτες για να εξηγεί τις ενέργειες της κυβέρνησης και να στέλνει το μήνυμα ότι, ό,τι και να γίνει, η κυβέρνηση θα είναι εδώ.  

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε σε πολύ αυστηρούς τόνους στους πολίτες. Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διακοπές αυτό που ζούμε. Ούτε δικαιολογεί χαλαρότητα και αμεριμνησία. Αυτοπεριορισμός είναι και μια στρατηγική, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί υπέρμετρα το σύστημα υγείας μας, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στα πραγματικά επείγοντα περιστατικά. 

Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε βαριές λέξεις. «Πόλεμος», «ερείπια», αυτά δεν λέγονται εύκολα. Είπε, όμως, και κάτι ακόμα: έχουμε ένα δύσκολο δίμηνο μπροστά μας. Σας έχω γράψει, άλλωστε, από αυτή εδώ τη στήλη ότι η κυβέρνηση πορεύεται με σχεδιασμό ως το τέλος του Μαϊου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε επί της ουσίας την πολύ δύσκολη συνέχεια. Και, αποφεύγοντας να ωραιοποιήσει την κατάσταση, υπογράμμισε ότι έρχεται και αυστηροποίηση των ειλημμένων μέτρων το επόμενο διάστημα. 

Είναι σαφές ότι στην κυβέρνηση περιμένουν σημαντική αύξηση των νοσούντων και προετοιμάζονται για μια σημαντική δοκιμασία του ΕΣΥ. Αν, δε, κριθεί απαραίτητο είναι στο τραπέζι και άλλα μέτρα περιορισμού των δημόσιων συναθροίσεων και των άσκοπων μετακινήσεων. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments