Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ώρες με τους… μασκοφόρους πελάτες να μαζεύουν από τα φαρμακεία μέχρι και το τελευταίο πλακενίλ, το φάρμακο που περιέχει χλωροκίνη, είναι ντροπιαστικές.

Το πλακενίλ είναι ένα φθηνό φάρμακο που έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της ελονοσίας και λαμβάνεται σήμερα από ασθενείς με ερυθυματώδη λύκο και ρευματοειδή αρθρίτιδα. Αυτοί το έχουν ανάγκη και θεωρούσαν ότι θα υπάρχει στα φαρμακεία, όποτε το χρειαστούν.

Χτες, όμως, ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, ο άνθρωπος που άπαντες ακούμε προσεκτικά γιατί έχει κερδίσει με την αξία του και τη σοβαρότητά του την πλήρη εμπιστοσύνη μας, ανακοίνωσε κάποια θετικά νέα στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και ανάμεσα σε αυτά αναφέρθηκε και στη χλωροκίνη. Με το που το έκανε αυτό, οι «ξύπνιοι» έτρεξαν στα φαρμακεία και μάζεψαν ό,τι πλακενίλ βρήκαν μπροστά τους. Τους εξηγούν οι αρμόδιοι ότι το φάρμακο αυτό δεν διατίθεται για να το κρατάει κάποιος σπίτι του ούτε για να το πάρει μόλις εμφανίσει συμπτώματα του κορωνοϊού. Ο κ. Τσιόδρας ήταν σαφής: «Γνωρίζω, γιατί είμαι σε επικοινωνία με όλους τους γιατρούς που περιθάλπουν ασθενείς με το νέο κορωνοϊό ότι όλοι παίρνουν χλωροκίνη». Δεν μας είπε «πάρτε χλωροκίνη στο σπίτι να έχετε».

Φαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος. Το γεγονός ότι κάθε απόγευμα στις 6.00 δίνει συνέντευξη τύπου ένας τόσο σοβαρός επιστήμονας, ο οποίος τεκμηριώνει με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια τι ακριβώς συμβαίνει με τον κορωνοϊό φαίνεται ότι μας πέφτει πολύ, δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε. Ίσως έπρεπε να μας ενημερώνει κάποιος λιγότερο συγκροτημένος αλλά πιο λαϊκιστής, ο οποίος θα φρόντιζε να λέει είτε αυτό που θέλουμε να ακούσουμε είτε αυτό μόνο που αρκεί να ξέρουμε για να μην… κάνουμε ζημιά. Όπως κάνεις με τα παιδάκια. Γιατί ως ενήλικες δεν καταφέρνουμε να συμπεριφερθούμε, τελικά, σε καμία περίπτωση.

Facebook Comments