Ο πρωθυπουργός εξηγεί τον λόγο που η κυβέρνηση εφαρμόζει το ύστατο μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

«Πριν από λίγο, έδωσα εντολή στους συναρμόδιος υπουργούς να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, από αύριο δηλαδή, να ισχύσει απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρέπει να γίνει εγκαίρως πριν να είναι αργά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Στο όνομα του συλλογικού καλού προχωρώ στην συγκεκριμένη απόφαση. Έχω ενημερώσει την πρόεδρο της δημοκρατίας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων» είπε.

Νωρίτερα:

Θέμα ωρών δείχνουν ότι είναι οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για ολικό περιορισμό της κυκλοφορίας (lockdown) που θα ισχύσει από αύριο Δευτέρα.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο είχε συζητηθεί στο Μαξίμου από την περασμένη Παρασκευή με χρονικό ορίζοντα τη Δευτέρα και οι όποιες ανακοινώσεις – εάν πράγματι ληφθεί η απόφαση – θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, μέσω τηλεοπτικού μηνύματος. Προς το παρόν πάντως, το Μαξίμου τηρεί σιγήν ιχθύος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες σήμερα το πρωί υπήρξε τηλεδιάσκεψη από το Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχαν λοιμωξιολόγοι και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και επανεξετάστηκε το θέμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της ολικής απαγόρευσης πτήσεων, ωστόσο κάτι τέτοιο αποκλείστηκε καθώς εμπλέκονται και ευρωπαϊκοί κανονισμοί.

Facebook Comments