Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε επισήμως ότι θα επιτρέπεται η σίτιση αδέσποτων ζώων εντός του δήμου με βεβαίωση από το Δήμο, αυτό θα γίνει σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, και η μέγιστη διάρκεια ταΐσματος θα είναι 3 ώρες.

Όσον αφορά τα ζώα που βρίσκονται σε άλλους δήμους και φροντίζονται από φιλόζωους θα πρέπει να υπάρξει αυτοοργάνωση και συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής ή/και το δήμο προκειμένου να σιτιστούν καθώς η κυβέρνηση φοβάται τη διασπορά του κορωνοϊού με τις μετακινήσεις. Για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας και των αιτημάτων σίτισης για παροχή βοήθειας μεταξύ φιλόζωων εθελοντών και φιλοζωικών σωματείων σε όλη την Ελλάδα ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Dogs’ Voice» θα δημιουργήσει αύριο το πρωί ειδική πλατφόρμα διαθέσιμη σε όλους με πολύ απλή διαδικασία.

Για την περίπτωση που χρειαστεί κτηνιατρική περίθαλψη ένα ζώο ισχύει ό,τι και με την επίσκεψη ενός ανθρώπου στο γιατρό.

ΥΓ: Οι ψευδείς ειδήσεις και η στοχοποίηση δεν βοήθησαν τα ζώα, όπως θα σπεύσουν κάποιοι να υποστηρίξουν. Τουναντίον. Ας βοηθήσουμε όλοι όπως μπορούμε αυτές τις μέρες. Οι καταστάσεις είναι έκτακτες και τα πλάσματα αυτά μας έχουν ανάγκη. Αυτά τα μέτρα έχουν δρομολογηθεί ήδη από χθες το πρωί.

Αναλυτικότερα

1. Για σίτιση αδέσποτων ζώων:

α. Αν η σίτιση γίνεται εντός του Δήμου που διαμένει ο εθελοντής αυτός θα αιτείται και θα λαμβάνει από το Δήμο στον οποίο διαμένει και σιτίζει ειδική βεβαίωση για τη σίτιση αδέσποτων ζώων με μέγιστη διάρκεια σίτισης τις 3 ώρες. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος θα συνεργαστεί με τους Δήμους για το σκοπό αυτό. Παρακαλούμε όσοι σιτίζετε αδέσποτα ζώα να επικοινωνήσετε αύριο με τους Δήμους σας προκειμένου να λάβετε τις βεβαιώσεις σίτισης αδέσποτων ζώων. 

β. Αν η σίτιση γίνεται εκτός του Δήμου που διαμένει ο εθελοντής θα πρέπει να αναζητήσει βοήθεια σε φιλοζωικά σωματεία και εθελοντές που διαμένουν στο Δήμο στον οποίο γίνεται η σίτιση. Ο Υφυπουργός προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις πρότεινε την αυτο-οργάνωση φιλοζωικών σωματείων, εθελοντών και Δήμων προκειμένου να μη μείνει κανένα αδέσποτο χωρίς την πρόσβαση σε τροφή και καθαρό νερό αλλά και να μην υπάρξει περαιτέρω κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Πάντως, εθελοντές που σιτίζουν σε όμορο ή κοντινό Δήμο στην κατοικία τους αδέσποτα ζώα σε καταφύγιο θα μπορούν να πάρουν βεβαίωση από το Δήμο που σιτίζουν και στον οποίο δεν διαμένουν μόνιμα.

Αύριο το πρωί το Dogs Voice θα έχει στη διάθεση όλων των εθελοντών και των σωματείων ειδική πλατφόρμα για να βοηθήσει την οργάνωση σίτισης αδέσποτων εκτός του Δήμου κατοικίας των εθελοντών σε όλη την Ελλάδα.

2. Μεταφορά αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων στον κτηνίατρο:

Καλύπτεται όπως και η μεταφορά ανθρώπων στο γιατρό, δηλαδή με το λόγο 1 της φόρμας Β ή με sms 1 κενό ονοματεπώνυμο κενό διεύθυνση και αποστολή στο 13033.

Facebook Comments