Ο Πολάκης αναπαράγει fake news για τον κορωνοϊό

MarketNews

Ο Πολάκης αναπαράγει fake news για τον κορωνοϊό, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, κατέφυγε στην αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης κοινοποίησε στον λογαριασμό του στο Facebook μία «έρευνα» του πανεπιστημίου John’s Hopkins για τον κορωνοϊό, ζητώντας μάλιστα από τους χρήστες να δώσουν και την δέουσα σημασία.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr, η έρευνα «δεν δημοσιεύτηκε από το πανεπιστήμιο του Johns Hopkins. Η σελίδα τους η οποία περιέχει πληροφορίες σχετικά με τη νόσο COVID-19 έχει όντως δύο άρθρα με οδηγίες για αποφυγή μόλυνσης, ωστόσο καμία από τις δυο δεν περιλαμβάνει το υπό εξέταση κείμενο».

Και συμπληρώνει η ιστοσελίδα «Επομένως είναι σαφές ότι δεν έχουμε μετάφραση και αναπαραγωγή από άρθρο του Johns Hopkins, αλλά ένα κείμενο αγνώστου προελεύσεως. Χαρακτηριστικό είναι πως, παρότι αυτή η λίστα περιέχει μεταξύ άλλων πληροφορίες με μηδενική επιστημονική τεκμηρίωση, την είδαμε και στο λογαριασμό του πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη».

20032811

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στην σελίδα του το εξής: «Εδώ και ώρες με έχουν χακάρει και δεν έχω πρόσβαση στο προσωπικό μου προφίλ στο Fb (ούτε από οποιοδήποτε PC ούτε από τηλέφωνο)!».

Και πρόσθεσε και ένα σκίτσο, όπου αναπαριστάται σαν τον Άρη Βελουχιώτη, γράφοντας την εξής λεζάντα: «Τρολάκια και χάκερ της κακιάς ώρας, ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ!!!».